Stadion u Turkmenistanu (©Reuters)
Stadion u Turkmenistanu (©Reuters)

Altin Asir čuva tron

Vreme čitanja: 1min | čet. 28.05.20. | 16:51

Šampion Turkmenistana slavio posle preokreta na gostovanju Kepetdagu

Od starta sezone Altin Asir i Ahal se konstantno smenjuju na vrhu tabele turkmenistanskog šampionata. Lako je isto moglo da se ponovi i posle 11. kola, ali je šestostruki uzastopni prvak ove zemlje teškom mukom uspeo da savlada Kepetdag Ašhabad na gostovanju 2:1 (1:1).

Domaćin je sredinom prvog dela poveo, ali se Altin Asir već posle nekoliko minuta vratio u meč i poravnao rezultat. Potpuni preokret viđen je u 65. minutu kada su gosti, koji generalno lako izlaze na kraj sa Kepetdagom, konačno stigli do vođstva. Iako su u nastavku obe ekipe ostale sa igračem manje, promene rezultata nije bilo, pa je klub iz glavnog grada zadržao lidersku poziciju zahvaljujući boljoj gol razlici.

Izabrane vesti

Dosta lakše je posao obavio Ahal koji je slavio u gostima kod Sagadama 2:1 (2:0). Gost je pitanje pobednika rešio u drugom delu prvog poluvremena sa dva brza gola, u rasponu od 31. do 37. minuta. Domaćin je golom sa penala u nadoknadi meča uspeo tek da ublaži poraz. Vremena za nešto više nije bilo, te je i Ahal nastavio uspešnu tradiciju na mečevima sa Sagadamom. Ipak, i pored trijumfa nastavlja da gleda Altin Asiru u leđa, na šta je navikao u poslednjih šest godina.

TURKMENISTAN 1 – 11. KOLO

Sreda

Ašhabad – Merv 1:1 (0:1)

Energetik – Nebitči 5:1 (3:0)

Četvrtak

Sagadam - Ahal 1:2 (0:2)

Kepetdag Ašhabad - Altin Asir 1:2 (0:2)



tagovi

Turkmenistan 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara