Mateo Garsija (©Star Sport)
Mateo Garsija (©Star Sport)

Zvezda dužna Špancima, oni Argentincima, slučaj završio pred FIFA

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.05.20. | 16:21

Presuda se očekuje krajem jula

Neizvesan je status Matea Garsije u Crvenoj zvezdi i da li će ostati u klubu posle ove sezone, ali daleko od toga da je klub sa Marakane završio na sve načine sa argentinskim krilom.

Njegov letošnji transfer u Zvezdu je završio pred organima FIFA.

Izabrane vesti

Naime, argentinski Instituto u kojem je Garsija ponikao i afirmisao se pre dolaska u Evropu, tužio je španski Las Palmas zbog neisplaćenih procenata od letošnjeg transfera u Zvezdu.

Garsija je u Las Palmas došao pre četiri godine u transferu teškom 400.000 evra, ali su se Španci obavezali da će klubu iz Kordobe isplatiti i 20 odsto od narednog transfera kada prodaju Garsiju. Argentinac je od dolaska na Kanare išao na pozajmice u Osasunu, Alkrokon i Aris u kojem je proigrao prošle sezone i skrenuo pažnju većih klubova. Aris nije imao dovoljno novca da ga otkupi, pa su na kraju u finalu trke za kupovinu Garsije ostali Crvena zvezda i Olimpijakos. Pobedila je Crvena zvezda.

Argentinski mediji pišu da je transfer Garsije iz Las Palmasa u Crvenu zvezdu iznosio 2.200.000 evra i da oko 400.000 evra pripada Instititu (kada se oporezuju). Do danas, novac nije isplaćen argentinskom klubu od strane Las Palmasa. A Argentinci pišu da je razlog za to što ni Crvena zvezda nije isplatila novac Špancima.

Njih Zvezdina dugovanja ne zanimaju pa su 1. maja presavili tabak i tužili Las Palmas organima FIFA.

“Tužba je podneta 1. maja. Prvo što smo morali da uradimo je da sakupimo novac za podnošenje ovakve vrste tužbe. FIFA je 22. maja poslala dopis Las Palmasu da španski klub mora da odgovori do 11. juna. Imaju opciju i da traže odlaganje odgovara za dodatnih 15  dana. Posle toga će istraga slučaja biti zatvorena i presuda se očekuje do kraja jula”, rekao je argentinski advokat Arijel Rek kojeg je Instituto ovlastio da se bravi slučajem.

Ako Las Palmas ne isplati dugovanja, preti mu zabrana registracije novih igrača. Argentincima se žuri jer se Instituto nalazi u ozbiljnoj finansijskoj krizi izazvanoj padom prihoda usled pandemije korona virusa.

Garsija je letos sa Crvenom zvezdom potpisao ugovor na četiri godine, ali je pao u formi posle nekih dobrih partija na početku karijere u Zvezdi. Od zimus je izgubio mesto u startnoj postavi i nije opravdao očekivanja kapitalnog pojačanja. Poslednjih dana grčki mediji pišu da je Aris zainteresovan da ga vrati i otkupi od Zvezde po ceni od 1.200.000 evra.  


tagovi

Las Palmas

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara