Stadion Arhusa (©AFP)
Stadion Arhusa (©AFP)

Arhus sa virtuelnim navijačima osigurava plej-of

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.05.20. | 14:41

Randers ima imperativ pobede ukoliko želi da ostane u borbi za gornji dom

Posle dva i po meseca pauze, evropski fudbal postaje jači za još jedno zvučnije takmičenje – dansku Superligu. Poslednjih godina u ovoj skandinavskoj zemlji nije bilo velikih promena. Midtjiland koji već dve decenije beleži postepeni rast, ustalio se u vrhu, u društvu Kopenhagena i Brondbija mada ovaj drugi odavno nije kao lider završio prvenstvo – poslednji put 2005. godine. Verovatno neće ni ove godine, s obzirom da se trenutno nalazi na četvrtoj poziciji, daleko iza popularnih Vukova i Lavova.

Korona virus je šampionat prekinuo pred kraj prvog dela sezone, posle nepotpunog 24. kola, koje će konačno zaokružiti sudar lokalnih rivala Arhusa i Randersa (19.00). Za razliku od mečeva koji se u post-korona periodu odigravaju bez navijača, na Ceres parku će ih biti, barem onim virtuelnih. O čemu se zapravo radi? Naime, fanatici popularnih Belih moći će da pruže podršku svojim ljubimcima putem video poziva zahvaljujući aplikaciji Zoom koja može da okupi najviše 200 ljudi istovremeno, pa huk sa tribina tako neće izostati.

Izabrane vesti

Što se terena tiče, tamo će Randers imati mnogo veći imperativ pobede, s obzirom da poziciju u plej-ofu još uvek nije obezbedio. Iako je pred neočekivanu pauzu ušao u seriju dobrih rezultata, poraz u prethodnom kolu od lidera Midtjilanda sasekao ga je i ostavio ga iza Alborga, tima koji drži poslednje mesto gornjeg doma. Od željene pozicije popularne Konje dele tri boda te bi u slučaju današnje pobede u poslednja dva kola prvog dela prvenstva ušli bodovno poravnati sa Alborgom. Za trenera domaćih Dejvida Nilsena Randers predstavlja pravu noćnu moru, s obzirom da danski stručnjak nikada u karijeri nije slavio protiv svog današnjeg rivala.

Sam Arhus mogao bi već u ovom kolu da trijumfom obezbedi kartu za plej-of. Sve preko toga bilo bi plus za Nilsenovu ekipu, jer iako se nalazi na trećem mestu, teško da bi mogao da se uključi u šampionsku trku sa 22 boda zaostatka u odnosu na prvoplasirani Midtjiland.

Međusobni susreti donose mali broj golova – na prethodnih šest samo jednom je viđeno tri ili više – a kako Arhus ima drugu najbolju odbranu u ligi, velike su šanse da takav slučaj bude i ovog puta.

DANSKA – SUPERLIGA 24. KOLO

19.00: (2,25) Arhus (3,30) Randers (3,25)



tagovi

Danska 1ArhusRanders

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara