Hronika

U pretresima pronađeno sedmoro maloljetne ženske djece, uhapšen Zeničanin

U pretresima pronađeno sedmoro maloljetne ženske djece, uhapšen Zeničanin
Foto: N.N. | U pretresima pronađeno sedmoro maloljetne ženske djece, uhapšen Zeničanin

ZENICA - Pripadnici Federalne uprave policije uhapsili su danas Zeničanina E.S. (44) zbog nasilja prema maloljetnoj djeci koje je snimao i javno obvjavljivao.

On se sumnjiči za krivična djela ugrožavanje sigurnosti i nasilje u porodici.

"E.S. je od ranije poznat kao višestruki povratnik u vršenju teških krivičnih djela općeg kriminaliteta i oružanih sukoba na području Zenice, te organizovanog međunarodnog kriminala u vezi sa trgovinom ljudima", navodi se u saopštenju FUP-a.

Kako su dodadli po Naredbi Opšinskog suda u Zenici izvršeni su pretresi  na tri lokacije, a na jednoj je zatečeno sedmero maloljetne ženske djece, uzrasta od novorođenčeta do 14. godina, bez roditeljskog i drugog staranja i nadzora. 

"U  cijeli slučaj uključio se i Centar za socijalni rad u Zenici, čiji službenici su bili prisutni tokom pretresa i nastavljaju aktivnosti iz svoje nadležnosti", navodi se u saopštenju.

Dodaju da je prilikom današnjih aktivnosti i pretresa identifikovane su žrtve navedenih krivičnih djela, te su pronađeni i oduzeti predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

"Osumnjičeni E.S. je u prethodnom periodu torturu prema mlodobnoj djeci snimao mobitelom i objavljivao putem drušvenih mreža usljed čega je došlo do uznemirenja javnosti", dodaju u FUP-u.

Nad njim je u toku kriminalistička obrada u službenim psrostorijama Federalne uprave policije u Zenici, te će u zakonskom roku biti predato uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nadležnom tužilaštvu.

Pretresi su vršeni uz asistenciju Specijalne policijske jedinice FUP-e, kao i policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije