Poslušajte do sada neobjavljenu pesmu Erika Kleptona i B. B. Kinga

Prethodno neobjavljena pesma Erika Kleptona i B. B. Kinga objavljena je kao najava ponovnog izdavanja njihovog albuma “Riding With the King” za 20. godišnjicu.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 28.05.2020.

12:02

Poslušajte do sada neobjavljenu pesmu Erika Kleptona i B. B. Kinga
Foto: Gettyimages/ Gabe Palacio

Njihova verzija bluz standarda “Rollin” i Tumblin “jedna je od dve numere dodate na originalni album za njegovo ponovno objavljivanje koje će uslediti 26. juna".

“Erik Klepton i B. B. King prvi put su nastupili zajedno u Njujorku 1967. godine”, piše u saopštenju. ''Više od 30 godina kasnije, 1999. godine, dva dugogodišnja prijatelja udružila su snage kako bi stvorili kolekciju potpuno novih studijskih snimaka bluz klasika i savremenih pesama. Rezultat svega tog je bio album “Riding With the King” koji je izdat u junu 2000. godine i prodat je u preko 2 miliona primeraka u Sjedinjenim Američkim Državama, te osvojio i Gremi nagradu 2000. za najbolji tradicionalni bluz album'', prenosi Highwaystar.

“Od roknrol gitarista niko ne svira bolje nego on, a bluz svira bolje nego mnogi od nas”, rekao je pokojni B. B. King za Kleptona u intervjuu Rolingstounu 2000. godine. ''Mnogo puta su me pitali: ''Zašto ti i Erik ne radite nešto zajedno? “Napokon je pronašao vremena i tu smo. … Rekao sam mu da on odabere sve, a ako se ja ne slažem sa nečim, razgovaraćemo o tome – ali nismo. Imao je sjajne ideje. Tako da mu u potpunosti verujem. ”

Uz ''Rollin“ i Tumblin “, na albumu se nalazi i neobjavljena numera ''Let Me Love You “.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: