Književnost

Ljiljani Habjanović Ðurović nagrada festivala u Inđiji

Ljiljani Habjanović Ðurović nagrada festivala u Inđiji
Foto: Arhiva | Ljiljani Habjanović Ðurović nagrada festivala u Inđiji

Književnica Ljiljana Habjanović Ðurović dobitnica je glavne nagrade "Gran pri pro poet" Međunarodnog književnog festivala koji će u Inđiji biti održan od 1. do 4. juna.

"Inđija pro poet 2020" u svome četvrtom izdanju, zbog situacije prouzrokovane virusom COVID-19 i u skladu s propisanim mjerama, imaće programe koji će biti organizovani u Inđiji, ali i nastupe učesnika iz inostranstva koji će biti emitovani u video-formatu na internet platformama, društvenim mrežama i na TV kanalima.

Nagrada će dobitnici Ljiljani Habjanović biti uručena na svečanosti otvaranja festivala u ponedjeljak 1. juna u 13 sati, u zgradi opštine Inđija.

Dobitnici ovog priznanja prethodnih godina bili su Matija Bećković, Milovan Vitezović i Pero Zubac.

U programu festivala učestvuje više od 60 pjesnika, prozaista, književnih prevodilaca i kantautora iz 25 države, i to iz Indije, Rusije, Velike Britanije, Danske, Izraela, Grčke, Turske, Bugarske, Irana, Kanade, Rumunije, Islanda, Kolumbije, Španije, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Portugalije, SAD, Kipra, Francuske, Ukrajine, Egipta, Hrvatske, Mađarske, Republike Srpske i Srbije.

Specijalnu nagradu festivala dobio je pisac Gžegož Valčak iz Poljske, koja podrazumijeva objavljivanje knjige na srpskom jeziku, a ova knjiga će biti i promovisana u septembru, kada će biti promovisan i Zbornik festivala, sa radovima svih učesnika.

Na ovogodišnjem festivalu biće dodijeljene i četiri Povelje, namijenjene inostranim učesnicima festivala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije