©Reuters
©Reuters

NAJAVA DANA (četvrtak, 28. maj): Štutgart u centru pažnje, zatim Danci i beloruske rezerve

Vreme čitanja: 4min | čet. 28.05.20. | 08:09

Pregled najjačih mečeva dana je pred vama

ŠTUTGART – HAMBURGER, 20.30

Izabrane vesti

(Fudbal, Nemačka 2)

Ishod ovog duela umnogome će uticati na raspored pri vrhu tabele s obzirom da drugoplasirani Hamburger samo bod deli od domaćina koji je treći. Serija od četiri utakmice bez pobede sprečava Štutgart da skine Armeniju Bilefeld sa vodećeg mesta, međutim i Hamburger je u skoro identičnoj formi sa jednom pobedom na poslednjih pet mečeva. Prednost Štutgarta svakako je domaći teren gde ih je skoro pa nemoguće dobiti. Od 13 mečeva na Mercedes - Benc Areni domaćin je dobio deset uz samo dva poraza i remi sa Bilefeldom. Ipak, Hamburger je neporažen u poslednja četiri odmeravanja sa ovim rivalom, a GG3 + na njima je skoro pa zagarantovan.

 GORODEJA II – NEMAN II, 12.00

(Fudbal, Liga rezervi Belorusije)

Najlošiji tim prvenstva dočekuje trećeplasiranu Neman i nema nikakvog razloga za optimizam. Sa samo osam postignutih golova i čak 34 primljena posle deset kola Gorodeja je ubedljivo poslednja na tabeli. Neman je samo jednom poražena ove sezone, i jednom je igrala nerešeno, ostale mečeve je dobila. Nema sumnje, dobiće i ovaj.

TORPEDO ŽODINO II – SMOLEVIČI II, 16.00

(Fudbal, Liga rezervi Belorusije)

Ove rivale na sredini tabele deli samo bod, odnosno za toliko je Smoleviči u prednosti. Torpedo u poslednje vreme „torpedira“ protivnike i na poslednjih pet mečeva postigao je 16 golova. Smoleviči je posle krize u aprilu vezao tri pobede i ove sezone prilično dobro igra na strani. Njihova jedina dva duela iz 2018. pripala su Smolevičiju, međutim sada je sve moguće.

USTI LABEM – ZBROJOVKA BRNO, 17.00

(Fudbal, Češka 2)

Oružari Zbrojovke mogu da se ustreme na ceo paket bodova. Ovo im je izgledna šansa da izbiju na drugo mesto tabele, budući da im Jihlava s utakmicom više beži za tek jedan bod. Zbrojovka je dakle vaforit koji lako može da pokori Usti Labem koji zvaničnu utakmicu nije dobio od prvog novembra, a koji je recimo na poslednjem dotezanju posle padnemijske pauze poražen od Teplica s 4:1. Istina, nije se ni tim iz Brna proslavio na prijateljskim mečevima sa Sigmom i Zlinom, ali je zato sigurno bolje uštelovan od rivala s kojim od 2018. godine deli bodove, odnosno igra za X ishode.

ARHUS – RANDERS, 19.00

(Fudbal, Danska 1)

Arhus je trenutno treći na tabeli što je odličan plasman za njih imajući u vidu da su prošlu sezonu završili kao deveti. Međutim nedavni rezultati udaljili su ga od drugoplasiranog Kopenhagena za deset bodova, dok ga Brondbi i Nordsjiland prate u stopu. Randers igra prilično promenljivo, a pre pauze iz dobro poznatih razloga dobili su samo jednu od poslednjih pet utakmica i sada su tačno na sredini tabele. Ipak, Randers je od Arhusa neporažen u poslednjih 11 odmeravanja, a poslednji put od njih su izgubili 2015. Njihovi dueli inače ne spadaju u efikasne, manje od tri gola padalo je na pet od poslednjih šest.

KOPETDAG – ALTIN ASIR, 15.00

(Fudbal, Turkmenistan 1)

Trećeplasirani Kopetdag ne dočekuje lidera tabele baš u sjajnom izdanju. Pošto je remizirao sa Ašhabadom (1:1) u narednom kolu izgubio je od Nebičija u gostima sa 2:1. Altin Asir je od devet odigranih mečeva izgubio samo jedan, postigao pri tom 17 golova i primio samo sedam. Pa iako su ovi rivali u aprilu igrali nerešeno (1:1), Altin od ovog protivnika nikada nije izgubio, a po svemu sudeći neće ni ovog puta.   

SAGADAM – AHAL, 15.00

(Fudbal, Turkmenistan 1)

Neprijatno je Ahalu. Vrlo lako se može desiti da gostujući tim prokocka drugu poziciju, jureći vodeći Altin Asir koji takođe ima 18 bodova. Pobeda Sagadama značila bi poravnanje timova ovog para na tabeli, pa Ahal može da strepi, budući da je poražen u poslednja dva kola. Zato verujemo u mučnu, rovovsku utakmicu para na kome je Ahal s NG, ali i 0-2 ishodima slavio u novembru i aprilu mesecu.

RAPID BEČ – HORN, 17.00

(Fudbal, prijateljska utakmica)

Rapid kao trećeplasirani austrijski Bundesligaš, nema razloga a da zatvoreno nastupi pred jako tankim drugoligašem. Biće da će domaćin pokušati da izmenama sastava isprobava taktičke varijane na Hornu koji će se braniti. Zbog toga, ova utakmica mogla bi da bude kao strelište na kome će samo Bečlije pucati, pa ne bi trebalo da nas iunenadi ni dolazak NG igre. Malo je verovatno da će se ponoviti utakmica para, nalik onoj iz februara gde je sve okončano sa 1:1.

HB TORŠAVN – VIKINGUR GOTA, 18.00

(Fudbal, Farska Ostrva 1)

Drugoplasirani HB Toršavn ima devet, a Vikingur tek dva boda manje. Domaćinu će obavezna biti upornost, jer imenjački tim B36 Toršavn ima jednak broj bodova iz prva tri kola, pa će svaka greška potencijalno skupo da ih košta. Inače, oba tima su do sada pokazala da imaju jako čvrste odbrane, pa bi ovo mogla biti nešto tvrđa utakmica s nešto više šansi na kontu domaćina.

KI KLASVIK – EB/STEJMUR, 20.00

(Fudbal, Farska Ostrva 1)

Ne gledajmo u tabelu, jer u ovom slučaju ona može da pruži poprilično netačnu sliku. Klasvik je svakako kadrovski bolji tim, pa se po tom pitanju ne treba zavaravati eventualnim iznenađenjem Stejmura koji tradicionalno gubi mečeve para, a koji je u proteklom kolu konačno slavio nakon dugog perioda bez pobede. Da budemo precizni, ovaj tim od septembra niže poraz za porazom, pa bi poslednji rezultat mogli da shvatimo samo kao jednu lastu, nikako i kao proleće koje za njih najavljuje nešto bolje dane.


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara