DANSKA OTVARA GRANICE ZA PAROVE KOJE JE RAZDVOJILA KORONA: Da bi se ponovo sreli moraju da ispune jedan uslov
Foto: Profimedia

virus je mnoge razdvojio

DANSKA OTVARA GRANICE ZA PAROVE KOJE JE RAZDVOJILA KORONA: Da bi se ponovo sreli moraju da ispune jedan uslov

Planeta -

Karantin i socijalno distanciranje razdvojilo je mnoge parove širom sveta. Danska je sada dopustila građanima čiji su partneri u drugim zemljama da ponovno budu zajedno, ali pod jednim uslovom. Moraju dokazati da su pola godine u vezi.

Vlada je u ponedeljak ublažila mere što je omogućilo pojedinim građanima iz susednih zemalja da uđu u Dansku, navodi CNN.

Ovo se odnosi samo na stalne stanovnike susednih država Danske - Nemačke, Švedske, Norveške i Finske. Ovu odluku u Danskoj neki smatraju kontroverznom, jer oni koji žele preći granicu moraju dokazati policiji da su u vezi najmanje šest meseci.

Vlasti su donele ovaj zakon na način da traže samo potpisanu izjavu od partnera kao dokaz da su zajedno.

"Policija je tražila od ljudi da dokažu vezu. Dokaz mogu biti ljubavna pisma ili fotografije ili takve slične stvari", rekao je portparol danske policije.

Danska je 13. marta privremeno zatvorila svoje granice za strane državljane kako bi suzbila širenje koronavirusa. Ministarstvo pravde saopćilo je kako Danska razmatra o ponovnom otvaranju granica s nordijskim zemljama i Nemačkom. Danska sastavlja i plan za turizam o čemu će se vlada oglasiti do 29. maja.

Kurir.rs/Klix.ba

Foto: Profimedia/Ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track