Nikšićka policija rasvetlila ubistvo: Posle svađe sekirom iskasapio druga

S. Đ.

27. 05. 2020. u 22:45

Milan A. osumnjičen da je 20. maja u mestu Rastoci, na krajnje svirep i podmukao način ubio Marka Gardaševića (29)

Никшићка полиција расветлила убиство: После свађе секиром искасапио друга

Mesto ubistva Marka Gardaševića

NIKŠIĆKA policija uhapsila je Milana A., zbog sumnje da je 20. maja u mestu Rastoci, na krajnje svirep i podmukao način ubio Marka Gardaševića (29) - saopšteno je na konferenciji za novinare. Šef nikšićke policije Tihomir Goranović kazao je da je osumnjičeni u celosti priznao zločin. Nakon saslušanja kod nadležnog tužioca, određeno mu je zadržavanje.

- U ovoj fazi istrage utvrđeno je da je osumnjičeni u ranim jutarnjim satima svojim vozilom došao do Gardaševićeve kuće i nakon kraće svađe sekirom mu zadao više udaraca po glavi, i najmanje jedan udarac nožem po vratu - kazao je Goranović.

Kako je do sada utvrđeno, Andrijašević je nakon zločina bacio sekiru i nož i sakrio je odeću u kojoj je bio u vreme izvršenja zločina da bi uklonio sve tragove.

Prema dosadašnjim saznanjima, ubistvo nije vezano za sukob kriminalnih klanova, ali jeste za njihov međusobni sukob.

- U odnosu na motiv izvršenja ovog krivičnog dela ne možemo iznositi više detalja, zbog daljeg toka krivičnog postupka, ali možemo naglasiti da su žrtva i izvršilac imali određene zajedničke nedozvoljene aktivnosti. Obojica su odranije poznata policiji kao izvršioci različitih krivičnih dela - kazao je Lazar Šćepanović, rukovodilac Grupe za suzbijanje krvnih delikata.

Gardaševićevo beživotno telo pronađeno je u jutarnjim satima. Policija je tokom istrage saslušala više desetina svedoka, a rađena su i poligrafska ispitivanja.



ZLOČIN REŠEN ZA ŠEST DANA

VAŽNO je istaći da je ovo krivično delo uznemirilo građane Nikšića i da su službenici Uprave policije u roku od šest dana prikupili i obezbedili materijalne i personalne dokaze i ovom prilikom pokazali da su bili na visini postavljenog zadatka - rekao je Šćepanović.




Pratite nas i putem iOS i android aplikacije