RASIM VIŠE NEĆE BITI MINISTAR: Ljajić merka novu fotelju i to ambasadorsku, a evo gde će službovati!
Foto: Zorana Jevtić

Otkrivamo: GDE BI IZ VLADE MOGAO DA ODE

RASIM VIŠE NEĆE BITI MINISTAR: Ljajić merka novu fotelju i to ambasadorsku, a evo gde će službovati!

Politika -

Nova fotelja Sadašnji potpredsednik Vlade je još ranije najavio da više neće biti ministar i od tada se bacio u potragu za novim poslom, pa bi, kako stvari stoje, vrlo lako mogao da završi u diplomatiji

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić nakon republičkih izbora 21. juna napušta ministarsku fotelju i odlazi u diplomatiju, otkriva izvor Kurira.

Kako saznajemo, on već uveliko traži pogodno ambasadorsko mesto, a poznavaoci prilika kažu da bi on mogao da ode na mesto našeg diplomatskog predstavnika u Turskoj.

foto: Kurir

Lako do dogovora

Ljajić je, inače, ranije već najavio odlazak iz Vlade Srbije, ali o planovima za budućnost nije pričao.

- Ljajić je, nakon što je rekao da više neće biti ministar, odmah počeo da traži neko drugo mesto. Istina je da je razmišljao da se nakon povlačenja iz Vlade skloni s bilo kakve državne funkcije, ali je ipak rešio da pređe u diplomatiju. Tu ideju je navodno nagovestio koalicionim partnerima, pa dogovor verovatno neće biti težak - otkriva izvor Kurira.

Kako dodaje, Ljajić je počeo da zbrinjava i svoje najbliže saradnike.

- On ne želi da ostavi svoje ljude na cedilu, poznato je da on vodi brigu o bliskim saradnicima... Zato želi da im obezbedi angažman i za budući period - dodaje naš sagovornik.

Ljajić juče nije želeo da potvrdi da ide u diplomatiju, tvrdeći da to nije tačno, a bivši ambasador i predsednik Srpskog spoljnopolitičkog kruga Milisav Paić za Kurir ocenjuje da bi on bio dobar izbor za ambasadora u Turskoj.

Dobar izbor

- Ljajić inače ima jako dobre odnose s ranijim turskim administracijama i uspostavio je tamo veoma dobru saradnju s vladajućom partijom, te je njegov izbor, u odnosu na ostale, jedan od boljih. Takođe, Ljajić je čovek koji je dosta dugo u vlasti i mislim da je jedan od ljudi koji je i u ovoj i u ranijim vladama imao zapaženo mesto i bio primetan kao ministar, a pritom je imao česte i dobre kontakte sa Turcima, i na partijskom i međudržavnom nivou. U odnosu na niz dosadašnjih ambasadora, verujem da bi on mogao dosta da učini i da bi bio dobro primljen u lokalnoj sredini - smatra Paić.

Dragomir Anđelković

DOBRO REŠENJE

foto: Zorana Jevtić

Politički analitičar Dragomir Anđelković kaže da bi se Ljajić dobro snašao u diplomatiji, posebno u Turskoj.

- Mislim da je Ljajić generalno dobro rešenje za tu funkciju, ali i za ministra iako bi on da izađe iz vlade. On ima veliko administrativno iskustvo i dosad je, kao ministar, izuzetno dobar link i za Tursku, kao i za čitav niz islamskih zemalja - kaže Anđelković.

(Kurir.rs / Ivana Žigić / Foto:Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track