Najnovije vesti
Vesti Hronika
"SVE MI OVO MIRIŠE NA STRAŠNU NAMEŠTALJKU" Posle prvog šoka, otac Srbina iz Beča osumnjičenog da je TORTOM TROVAO KOLEGE ima svoju stranu priče

"SVE MI OVO MIRIŠE NA STRAŠNU NAMEŠTALJKU" Posle prvog šoka, otac Srbina iz Beča osumnjičenog da je TORTOM TROVAO KOLEGE ima svoju stranu priče

- Ništa ne komentarišem dok se ne završi istraga. Dok ne budu sakupljeni podaci, meni ovo sve miriše na strašnu nameštaljku - kratko je prokomentarisao za Alo Dragan Velikić, otac uhapšenog lekara u Beču Vida Velikića, osumnjičenog da je kolege otrovao tortom.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Vid Velikić Foto: Facebook Vid Velikić / Drustvene mreze
Vid Velikić

Nekadašnji ambasador Srbije i Crne Gore u Austriji dodao je da se sa sinom nije čuo od hapšenja, kao i da je začuđen pisanjem medija da je njegov sin otrovao deset kolega tortom zbog ljubavi prema jednoj osobi iz poslovnog okruženja i bušio joj gume na automobilima.

Pročitajte još

- Nisam se čuo sa sinom, to po austrijskom zakonu nije sada moguće, ali sam se čuo sa njegovim advokatom. Nagađaju, zar vam to sve nije čudno? - zapitao se poznati srpski književnik.

Vid Velikić, bečki lekar srpskog porekla, kojeg je austrijska policija uhapsila zbog sumnje da je svoje kolege trovao tortom, sin je bivšeg ambasadora Srbije i Crne Gore u Austriji Dragana Velikića (66).

Nakon što je u austrijskim medijima pre nekoliko dana objavljena vest da je psihijatar iz Srbije otrovnom tortom trovao kolege u bolniic AKH u Beču, austrijski mediji objavili su da se radi o doktoru koji potiče iz "veoma imućne i ugledne porodice iz Srbije". "Blic" je u diplomatskim krugovima dobio potvrdu da se radi o mladom doktoru Vidu Velikiću.

Zdravstveni radnici zaposleni u ovoj bolnici najpre su zbog tegoba poput vrtoglavice, temperature, mučnine i povraćanja mislili da su zaraženi korona virusom, međutim nakon što je jedan od kolega hospitalizovan, analizom njegove krvi utvrđeno je da je imao veću količinu sedativa "truksal" i "benzodiazepam".

- Ukupno desetak njih je jelo tortu. Osmoro ili devetoro su imali čudne simptome, a njih četvoro čak i ozbiljnije teskobe. U početku su svi mislili da su se zarazili korona viruom... Tek nedelju dana kasnije, probudile su se sumnje da tegobe imaju veze sa tom tortom. Doktor koji je pojeo najveće parče završio je u bečkoj Opštoj bolnici - kazao je direktor ustanove u Donjoj Austriji za "Hojte" u kojoj je Velikić radio.