Policija pretresla prostorije predsednikovog saveznika

Brazilska policija pretresla je danas domove i kancelarije saveznika predsednika Žaira Bolsonara.

Izvor: B92

Sreda, 27.05.2020.

20:19

Policija pretresla prostorije predsednikovog saveznika
Getty Images/Bruna Prado

Pretres je izveden u okviru istrage o mreži koja je navodno širila na društvenim mrežama lažne vesti u vezi sa Vrhovnim sudom.

U saopštenju policije navodi se da su pretrage sprovedene u šest gradova, uz ovlašćenje Vrhovnog suda.

Kritike Vrhovnog suda na društvenim medijima prošle godine dovele su do toga da je sudija Hose Antonio Dijas Tofoli odobrio istragu o navodnoj mreži lažnih vesti.

Sudijama Vrhovnog suda su, takođe, upućene pretnje, prenosi Rojters.

Vrhovni sud u aprilu je presudio da guverneri i gradonačelnici imaju nadležnost da uvode restrikcije uprkos željama Bolsonara.

Pristalice Bolsonara protestovale su ispred Vrhovnog suda, tražeći njegovo zatvaranje. Oni tvrde da Vrhovni sud svojim odlukama blokira planove krajnje desničarskog lidera.

Na snimku sa sastanka kabineta Bolsonara u aprilu, koji je Vrhovni sud objavio prošle nedelje, vidi se kako ministar obrazovanja govori da će "strpati sve te propalice u zatvor, počevši od Vrhovnog suda", dodaje AP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: