Najnovije vesti
Vesti Hronika
"RODIO SE SA ANĐEOSKIM GLASOM, OVO JE VELIKA TUGA..." U Sabornoj crkvi u Negotinu muk nakon tragične smrti mladića posle STOMATOLOŠKE INTERVENCIJE

"RODIO SE SA ANĐEOSKIM GLASOM, OVO JE VELIKA TUGA..." U Sabornoj crkvi u Negotinu muk nakon tragične smrti mladića posle STOMATOLOŠKE INTERVENCIJE

Za mladog Luku Radovića (23), koji je preminuo u ponedeljak od posledica izliva krvi na mozgu nakon naizgled jednostavne stomatološke intervencije, u Sabornoj crkvi "Svete Trojice" u Negotinu ističu da je bio "izuzetan momak sa anđeoskim glasom".

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Luka Radović Foto: Facebook Luka Radović / Drustvene mreze
Luka Radović

- Njegovom ocu je ovde u crkvi bila parohija. U Negotinu su živeli do prošle godine, a onda su otišli u Jagodinu - kažu u Crkvi "Svete Trojice".

Kako dodaju Luka je pevao u crkvenom horu.

- Imao je božanstven glas. Neko se jednostavno rađa sa takvim anđeoskim glasom - kažu oni.

Luka je završio Gimnaziju u Negotinu i srednju muzičku školu, i bio je na četvrtoj godini Bogoslovije jer je želeo da ide putem svog oca.

- Prelep maldić i jako lepo vaspitano dete. Velika je tuga ovo što se dogodilo – kažu u Crkvi „Svete Trojice“ .

Pročitajte još

Sedmodnevna borba za život, koliko je Luka bio u komi, praktično je počela po odlasku kod stomatologa zbog operacije ciste koju je imao na zubu. Opreacija je završena, ali je Luka potpuno iznenada dobio izlivanje krvi na mozak - imao je urođenu aneurizmu. Nakon sedmodnevne kome, Luka je izgubio bitku za život.

Vest o tragičnom događaju raširila se društvenim mrežama tako da gotovo da nema korisnika koji je naišao na objavu a da se nije makar na trenutak ražalostio nad takvom sudbinom mladog i talentovanog Luke.

- Znam ga od rođenja, prvih koraka... Školovanja i pevanja u mom horiću, mature... Pojca u rodnom gradu, Ajducima.... Ponos Negotina. Večna slava i hvala dragi Luka... Čast mi je što sam te znala, ostaćeš zauvek u našim srcima - još jedna je poruka u nizu kojom su se poznanici i prijatelji oprostili od Luke.

Pročitajte još

Luka je, inače, rođen u svešteničkoj porodici, a posebno će ga pamtiti vernici po njegovom glasu koji je ispunjavao brojne crkve širom Srbije, pošto je bio član crkvenih horova. Po ocu je Dalmatinac, iz Imotskog, ali je rođen u Negotinu, jer je otac Milan bio paroh u Negotinu.