Fudbal

Murinjo: Oporavili su se svi igrači, uključujući Kejna i Sona

Murinjo: Oporavili su se svi igrači, uključujući Kejna i Sona
Foto: Arhiva | Murinjo: Oporavili su se svi igrači, uključujući Kejna i Sona

Žoze Murinjo, menadžer Totenhem Hotspura potvrdio je da su se tokom pauze izazvane prekidom sezone zbog pandemije novog virusa korona oporavili svi igrači koji su bili povrijeđeni, uključujući i ubojiti napadački dvojac Hari Kejn i Hung-Min Son.

Osim spomenutog dvojca potpuno su se oporavili i Stiven Bergvijn i Mouza Sisoko. Datum početka nastavka Premier lige tek treba da bude određen, a igrači se od danas mogu vratiti normalnim treninzima. No, Murinja raduje što su se njegovi veoma važni igrači oporavili od povreda, mada je upozorio da je potpuno drugačije trenirati i igrati takmičarske utakmice.

Upravo povrede u februaru i martu stvorile su velike probleme Murinju, pa je Totenhem u tom period okončao takmičenje u FA kupu i Ligi šampiona.

"U ovom trenutku ne mogu reći da su spremni igrati, jer jedna je stvar oporaviti se od povrede, a druga biti spreman igrati fudbal", naglasio je Murinjo za britanske medije i dodao:

"U Harijevom slučaju, mislim da nije igrao skoro pet mjeseci, ali svi oni više nisu povrijeđeni. Treniraju, a treninzi u ovom trenutku imaju puno ograničenja. Ne možemo se takmičiti, ne možemo igrati jedni protiv drugih, moramo držati određenu distancu. Kej, Son, Bergvijn, Sisoko, svi su u redu. Mislim da ćemo imati nekoliko sedmica normalnih treninga. Za nekoliko sedmica momci će biti spremni da igraju. Naravno ne na maksimumu svog potencijala, ali mislim da to u ovom trenutku niko ne može."

Premier liga je prekinuta 13. marta zbog pandemije koronavirusa nakon 29 odigranih kola. U tom trenutku Totenhem je bio na osmoj poziciji sa 41 bodom, sedam manje od Čelsija koji je držao četvrto mjesto, posljednje koje vodi u Ligu šampiona. Lider je bio Liverpul sa čak 82 boda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije