Novo parkiralište na Novom Beogradu sa više od 426 mesta: Ko će sve imati pogodnosti? FOTO

Izgradnja velikog parkirališta u naselju Belvil završena je nakon pet meseci, a parking može da primi 426 vozila.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 27.05.2020.

12:45

Novo parkiralište na Novom Beogradu sa više od 426 mesta: Ko će sve imati pogodnosti? FOTO
Foto: Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je juče novo parkiralište JКP "Parking servis" u tom naselju.

Vesić je istakao da je kapacitet novog parkinga 426 mesta, kao i da je izgradnja trajala pet meseci, prenosi Beoinfo.

"Posle pet meseci radova, nekoliko dana pre roka koji bi istekao 1. juna, završen je posao na izgradnji velikog parkinga u naselju Belvil. Parking može da primi 426 vozila, od čega je 21 mesto predviđeno za osobe sa invaliditetom, kako zakon i propisuje", rekao je on.
Foto: Beoinfo
Naveo je da je na zahtev građana uvedena parking-zona i na taj način svi koji ovde žive mogu bez problema da pronađu mesto za parkiranje.

"Osim toga, izgradnjom ovog parkirališta obezbedili smo parking i za ljude koji rade u ovom delu Beograda", rekao je Vesić.

On je istakao da je uvedena i posebna pogodnost, budući da se u neposrednoj blizini nalazi i vrtić, pa će roditelji koji dovoze decu u vrtić imati pravo da koriste parking 15 minuta bez nadoknade.

"To znači da će svako imati 15 minuta vremena da parkira automobil, odvede dete u vrtić i napusti parkiralište, potpuno besplatno. Osim toga, obezbeđena je posebna cena parkiranja za građane koji žive u neposrednoj blizini i koji će moći da koriste parking tokom svih 24 sata, za 3.500 dinara mesečno. U pitanju je zaista pristupačna cena, dok će ostali građani za oko 7.000 dinara mesečno moći da koriste ovo parkiralište tokom 24 sata", saopštio je Vesić.
Foto: Beoinfo
Poručio je da se praktično uz taj objekat gradi i nova autobuska stanica koja će, kada bude u funkciji, a što će se delom dogoditi do kraja godine, stvoriti veću potrebu za slobodnim parking mestima.

"Кada je u pitanju navođenje vozila do novog parkirališta, u svim okolnim ulicama postoje interaktivne table koje, između ostalog, pokazuju i broj slobodnih mesta u svakom trenutku. Ovo će biti prvo parkiralište u Beogradu na kojem neće biti zaposlenih, s obzirom na to da je sve automatizovano. Postoje kamere za prepoznavanje registarskih tablica, kao i mogućnost direktnog kontakta sa gradskim operativnim centrom. Može da se kaže da je Beograd danas dobio moderno parkiralište", izjavio je Vesić.
Foto: Beoinfo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

21 h

Podeli: