Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Да ли препознајете место на фотографији - слика одговорности "одговорних" (ФОТО)

rssBookmark and Share

Ниш 26.05.2020. З.С. Јужна Србија Инфо

Деценијама се говори о коначном уређењу и статусу Старог гробља, које би (више пута најављивано) могло да постане Меморијални комплекс. Садашњи изглед, чини се најгори до сада, не говори у прилог томе.

Фото: Јужна Србија Инфо 26. мај 2020. године
Фото: Јужна Србија Инфо 26. мај 2020. године

Годинама се одговорност за одржавање нишког Старог гробља, пребацује са једног на друго јавно предузеће, ко одржава растиње и стазе, и расправља да ли има финансијских средстава..

У једном тренутку заживела је идеја о Меморијалном комплексу "Старо гробље", не без разлога, с обзиром да су ту сахрањене многе познате Нишкије које су кроз историју утицале на живот и изградњу града на Нишави.

Осим источне капије и дела ограде, пре скоро 10 година, изграђене за време мандата Игора Новаковића, као председника ГО Палилула, даље се није одмакло, осим спорадичног чишћења и кошења траве волонетра разних удружења, ГО Палилула и свештенства Нишке епархије, као и сезонског, више повременог одржавања ЈКП " Горица", сада ЈКП "Медиана".

ЈКП "Медиана": Текућа средстава нису ушла у план одржавања Старог гробља

22. маја 2020. у изјави за ТВ КЦН директор ЈКП "Медиана", Драгослав Павловић, рекао је да су радници тог предузећа почели са прскањем растиња и зеленила око централне пешачке стазе и додао, да се нада да ће ово место у будућности ући у редовне планове одржавања.

Бројне Нишлије и познаваци прилка у граду, подсећају да је за Старо гробље потребно наћи трајно решење, односно прецизно одредити ко је задужен за овај нишки историјски некрополис и изражавају наду, да ће нека нова градска власт у блиској будућности, учинити све да врати достојанство овом месту.

Напомена:

Фотографије настале четири дана након изјаве директора "Медиане" за ТВ КЦН.

 


#   Ниш   Медиана ЈКП   Игор Новаковић   Драгослав Павловић   Горица ЈКП   фотографије   Старо гробље
@redinmind @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима