Detalj sa derbija, ©MN Press
Detalj sa derbija, ©MN Press

ABA: Partizan, Budućnost i Mornar glasali za nastavak lige, ali su nadglasani

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.05.20. | 15:06

Izvestan kraj sezone na Jadranu, čeka se ozvaničenje...

Sastanak je još u toku, ne zna se da li će biti proglašen šampion, ali je izvesno da se ove sezone više neće igrati košarka u ABA ligi. Ostaje samo da sve bude zvanično. Kako piše Sportski žurnal, a potvrđeno je našem sajtu, Partizan, Budućnost i Mornar bili su za to da se sezona nastavi, ali su svi ostali klubovi bili protiv i tako su imali većinu glasova da se liga ne nastavi.

Ostaje da se vidi i da li će naredne sezone ABA liga biti proširena za dva mesta, a spekulisalo se da bi mogli da uđu Borac iz Čačka i Split. Jedno je izvesno, danas je sviran kraj sezone u ABA ligi, čeka se samo ozvaničenje.

Izabrane vesti

Bilo je očekivano tako nešto posebno posle odluke Evrolige koja je svirala kraj Evrolige i Evrokupa. Sve vreme je ABA liga gledala ka Evroligi i čekala mig, a njega je i dobila pre dva dana kada je Đordi Bertomeu presekao i svirao kraj. Suština nije bila čak ni u tome, već kada je objavljeno da se znaju učesnici Evrolige za narednu sezonu.

Već u tom momentu bilo je jasno da nastavak ABA lige više nema nekog posebnog smisla. Naravno, važno je biti prvi, osvojiti trofej Jadranske lige, ali osim samog zvanja i titule, ne dobija se ništa konkretno. U ovakvom raspletu, u ovakvoj situaciji kada je sve znantno teže organizovati, jasno je odmah bilo i pre sastanka da je malo verovatno da će se ABA liga igrati.

Veliki problem po nastavak sezone ležao je u činjenici što je jako teško bilo nastaviti sve pod aktuelnim uslovima, što su klubovi iz različitih zemalja, što je pitanje da li bi timovi imali sve igrače na raspolaganju, posebno Amerikance. Problem je sa granicama, sa zdravstvenim aspektom i još mnogim stvarima zbog kojih je i Evroliga svirala kraj.

Treba ipak sačekati kraj sastanka, pa da se saznaju i konačni detalji vezani za to da li će biti proglašen šampion, odnosno koliko će klubova igrati sledeće godine. Da li istih 12 kao i na Jadranu, ili će liga biti proširena za dva mesta sa Borcem i Splitom koji su se najbolje pokazali u ABA 2 ligi.

Sezona u ABA ligi je prekinuta u momentu kada je trebalo da se odigra poslednje kolo ligaškog dela u momentu kada je Partizan imao 17 pobeda i četiri poraza, Budućnost je bila druga sa skorom 15-6, Crvena zvezda 14-7, a Cedevita je na skoru 13-8, koliko je imao i Mornar.


Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara