Ružić: Uskoro jedinstveno upravno mesto za rad s građanima i u Užicu 1Branko Ružić u Užicu Foto: Beta/Dragan Karadarević

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Srbije Branko Ružić izjavio je danas u Užicu da će u tom gradu početkom avgusta ove godine biti otvoreno Jedinstveno upravno mesto, što će građanima omogućiti da brzo i efikasno, na jednom mestu, završe poslove koje imaju sa upravom.

Ružić je, obilazeći radove na uređenju i adaptaciji prostora za Jedinstveno upravo mesto u Užicu, rekao da je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave taj projekat podržalo sa osam miliona dinara.

„Jedinstveno upravno mesto kao koncept predstavlja još jedan korak dalje ka približavanju cilju koji smo sebi zacrtali – da postanemo pravi servis građanima i prava podrška svim institucijama da rade na sveukupnom boljitku“, rekao je ministar.

Naglasio je da je cilj da gradjani Užica sada sve poslove završe na jednom mestu i da ne moraju da obilaze šaltere u više različitih institucija.

Ružić se tokom posete Užicu sastao i sa gradonačelnikom Užica Tihomirom Petkovićem, sa kojim je obišao i radove na rekonstrukciji partera ispred Narodnog muzeja, koje je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave podržalo iz Fonda za lokal za 2019. godinu sa tri miliona dinara.

„Drago mi je što je Užice prepoznalo potrebe svojih gradjana i konkurisalo za ove važne projekte. Zadovoljan sam učinkom i očekujem da ćemo i ubuduće uspešno saradjivati kako bi unapredili kvalitet usluga koje pružamo građanima“, rekao je on.

Ružić je podsetio da je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave ove godine prvi put dodelilo godišnje nagrade za najbolju opštinsku ili gradsku upravu u primeni principa dobrog upravljanja i da je Užice nagrađeno za transparentnost i učešće javnosti u radu lokalne samouprave.

Ružić će obići i Opštinu Bajina Bašta i radove na uredjenju biskopa, a taj projekat je takodje podržalo Ministarstvo iz Fonda za lokal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari