Stefanović: Aleksić manipuliše građanima Srbije

Tanjug

27. 05. 2020. u 13:20

Ministar Nebojša Stefanović pozvao je potpredsednika Narodne stranke i narodnog poslanika Miroslava Aleksića da prestane da laže i blati predsednika Srbije Aleksandra Vučića, njegovog brata

Стефановић: Алексић манипулише грађанима Србије

Foto N. Skenderija

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović pozvao je danas potpredsednika Narodne stranke i narodnog poslanika Miroslava Aleksića da prestane da laže i blati predsednika Srbije Aleksandra Vučića, njegovog brata i profesionalce iz policije i tužilaštva i istakao da će sudski proces pokazati istinu o slučaju "Jovanjica".


Aleksić u intervjuu listu "Danas" tvrdi da je dokument Tužilaštva za organizovani kriminal o veštačenju telefona vlasnika "Jovanjice" Predraga Koluvije skandalozan i da je to tužilaštvo poslužilo bratu predsednika Srbije Andreju kao podrška u postupku po tužbi koju je podneo protiv Aleksića, zbog čega je zatražio nezavisno veštačenje.


Stefanović ističe da Aleksić ponovljenim lažima pokušava da manipuliše građanima Srbije, kao i da u to, pored bezbednosnih službi, pokušava da uvuče i srpsko tužilaštvo.


Kao dokaze za te tvrdnje Stefanović je rekao da je istraga utvrdila da ni predsednik Vučić, ni njegov brat nikada nisu imali telefonsku komunikaciju sa Koluvijom, da su veštačenje sprovodili eksperti koji decenijama rade u službama bezbednosti i koji su veštačenjem utvrdili da Koluvija nikada nije komunicirao sa Aleksandrom i Andrejom Vučićem.


"Policijski profesionalci koji su vodili i učestvovali u istrazi javno su demantovali da su bilo kada čuli za takvu informaciju, da su bilo kada došli do indicije da se nešto tako desilo a pogotovu da su takvu informaciju ili bilo kakvu drugu informaciju iz istrage dali Miroslavu Aleksiću", rekao je Stefanović.


On je podsetio i da su istražitelji detalje nalaza podelili samo sa tižilaštvom, a nakon završene istrage tu informaciju su dali javnosti zbog, kako kaže, interesa istine i pravde.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (35)

Zeljko85

27.05.2020. 14:06

Ko barem malo prati poltiku znaće da Aleksić sve što radi poslednjih godinu dana je optuživanje i napadanje vlasti i porodice ljudi iz vlasti. Ali ne onako surovo kao recimo Obradović ili neko od aktivista SzS ili SSP, već na "finjaka". I zato i je treba da čudi što je popio tužbu pre ili kasnije.

Mrmot

27.05.2020. 14:07

Sve te klevete im neće proći. Sud će adekvatno kazniti sve one koji su se odlučili na ovakav vid političke borbe sa svojim neistomišljenicima. Pravda jeste spora ali je dostižna.

Sasa

27.05.2020. 16:47

Mene vise nista ne moze iznenaditi od takvih ljudi. Toliko su laži proturili,svakodnevno obmanjuju građane Srbije,mislim da je krajnje vreme da tužilaštvo počne da procesuira ,po slovu zakona sve njih...

Ana

27.05.2020. 17:18

Ako se ovakvo ponasanje ne osudi to znaci da i ostali gradjani mogu tako da se ponasaju. Nije normalno da se nekome prelazi preko lazi i uvreda samo zato sto je narodni poslanik!

Ignjat

27.05.2020. 17:45

Sada će Aleksić imati priliku da pred sudom dokaže svoje optužbe a ako u tome ne uspe treba da plati oštetu ljudima o kojima je iznosio neistine.

MaraCa

27.05.2020. 20:00

Pa naravno da manipulišu građanima,to je sve što su do sada i pokazali. Nemaju ideje,program i kvalitetne ljude ali zato imaju volje za manipulacije i laži koje stalno serviraju.

Jasmina Matović

27.05.2020. 23:26

Ovakvo ponašanje Aleksića je za svaki vid osude čovek je prevršio svaku meru. Osuđujem ovakvo njegovo bahato ponašanje.

Visnja

28.05.2020. 06:39

Gradjani Srbije nece pristajati ni na kakvu manipulaciju, lažima treba da dodje kraj.

raca

28.05.2020. 07:02

Alo bre Srevanoviću što bre neko ne tuži tog nazovi poslanika, pa ako ima suda i on dobije po prstima i presedne mu to lupetanje valjda će se neko konačno naučiti pameti da priča svašta

Zoran

28.05.2020. 07:39

Jos jedan lik na nasoj politickoj sceni, koji uvredama i aferama zeli da izbije u javnost.

jana

28.05.2020. 08:26

Građanima Srbije se plasiraju neistine i pokušava da se oblati obraz predsednika i njegove porodice. Zato že tužilaštvo imati posla