27. maj  2020. 14.30  →  17.02 | Izvor: Tanjug

Konkurs za muzičko takmičenje delegacije EU na Instagramu - podrška evropskoj muzici

BEOGRAD -

Delegacija Evropske unije u Srbiji raspisala je nagradno muzičko takmičenje “EuroMjuza”, sa idejom da podrži i predstavi široj javnosti talentovane ljude koji vole evropsku muziku.

Kako su objasnili organizatori, s obzirom da se Evrovizija ove godine ne održava, takmičenje “EuroMjuza”, koje se odvija na Instagramu, jedan je od načina da ljubitelji ovog žanra uživaju u omiljenim evrovizijskim hitovima.

„Ako slušaš i voliš da pevaš evropsku muziku, imamo vrlo zanimljiv predlog za tebe. Snimi video sa jednom od pesama sa Evrovizije ili sa područja zemalja članica EU i osvoji vaučer u vrednosti od 1.000, 500 ili 250 evra za muzičku opremu”, poruka je učesnicima.

Kako bi neko učestvovao na takmičenju potrebno je da snimi video u trajanju do minut i po, a pesma treba da bude sa takmičenja za pesmu Evrovizije ili iz neke od zemalja članica Evropske unije.

Potrebno je da postavi video na svoj Instagram nalog (profil mora biti javan do kraja trajanja konkursa) uz obavezan tag na videu @eusrbija i obavezne #EuroMjuza #EUzaTebe.

U opisu treba navesti naziv pesme i ime izvođača, a ukoliko video nema sve navedeno, neće ući u izbor za nagradu.

Publika glasa za svog favorita na Instagramu, glasanje se završava 3. juna u ponoć, kada će biti napravljen presek.

Ukupno sedam video snimaka sa najvećim brojem lajkova (glasova) ulazi u finale koje će se održati u Beogradu, u nedelju 7. juna.

Finale će biti uživo emitovano na FB stranici @EUSrbija.

Tokom te večeri, finalisti će biti u prilici da uživo izvedu pesmu koja im je omogućila ulazak u finale, a polovina glasova dolazi od publike koja će moći da glasa za svog omiljenog izvođača putem FB stranice, dok drugu polovinu predstavljaju glasovi žirija.

Prva nagrada je vaučer u vrednosti od 1.000 evra za muzičku opremu, druga je vaučer u vrednosti od 500 evra za muzičku opremu, a treća u vrednosti od 250 evra, takođe za muzičku opremu.

Svi finalisti dobiće utešne nagrade.

Detaljna pravila konkursa mogu se naći na zvaničnom sajtu i društvenim mrežama.

Tagovi