27. maj  2020. 14.05  | Izvor: Tanjug

Za izbegličke porodice još 30 montažnih kuća u 21 opštini u Srbiji

BEOGRAD -

U 21 opštini na teritoriji Srbije u planu je izgradnja još 30 montažnih kuća za izbegličke porodice sa prostora BiH i Hrvatske, predviđeno je Ugovorom vrednim nešto više od 830.000 evra, koji je danas potpisan u okviru 8. potprojekta Regionalnog stambenog programa.

Rok za projektovanje i izgradnju montažnih kuća je 280 dana, saopštila je Jedinica za upravljanje projektima u javnom sektoru.

Ugovor o projektovanju i izvođenju radova na izgradnji 30 montažnih kuća potpisali su v.d. direktora „Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru“ d.o.o. Beograd Dušan Kovačević i Vladimir Krivokuća u ime Grupe ponuđača Negal kompani.

kuca

Regionalni stambeni program je zajednički višegodišnji program Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske, koji ima za cilj da obezbedi trajno stambeno rešenje za najugroženije izbegličke porodice u regionu.

Sprovodi se uz podršku OEBS -a, UNHCR -a i Banke za razvoj Saveta Evrope, a finansiran je sredstvima EU, koja je i najveći donator, SAD, Nemačke, Norveške, Švajcarske, Italije, Danske, Turske, Luksemburga, Španije, Kipra, Češke, Mađarske, Rumunije i Slovačke.