Jovanović: Očistićemo korupciju u prvih šest meseci po padu SNS-a sa vlasti 1Foto: FoNet/ Ognjen Stevanović

Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda Nikola Jovanović izjavio je danas da je spreman čitav paket mera koji će omogućiti da Beograd i Srbija u prvih šest meseci po padu SNS-a sa vlasti budu „temeljno očišćeni od korupcije i kriminala“.

„Garantujemo da će Državna revizorska institucija prerasti u Državni računovodstveni sud sa mnogo više izvršnih ovlašćenja nego sada, kao i formiranje Specijalnog tužilaštva za borbu protiv visoke korupcije“, rekao je Jovanović u programu „Otvoreno“, u kojem je učestvovao sa potpredsednikom Narodne stranke i poslanikom u Skupštini Vojvodine Borislavom Novakovićem.
Jovanović, koji je i potpredsednik Narodne stranke, naveo je i da će biti znatno ojačana funkcija gradskog pravobranioca i da je za to zatražio tehničku pomoć od zvaničnika Čikaga tokom posete tom gradu krajem novembra 2019. godine.
„Pripremamo dokumetaciju o svim kriminalnim delima i pažljivo pratimo trag novca, što ćemo objaviti u ’Beloj knjizi o kriminalu i korupciji’, čija je izrada u toku“, rekao je Jovanović.
Novaković je rekao da su gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i njegov najbliži saradnik Slobodan Milić Bocara umešani u korupciju velikih razmera u tom gradu.
„Milićeva porodična firma ’S kapital’, koju je 2013. godine osnovao sa početnim kapitalom od 1.000 dinara sada pravi cele komplekse zgrada i ima građevine u vrednosti većoj od 20 miliona evra. Izgradili su neselje Telepska dolina, a sada na sedam lokalcija u Novom Sadu zaokružuju investiciju od 50 zgrada. Samo u ovom trenutku grade 19 zgrada“, naveo je Novaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari