(©Reuters)
(©Reuters)

Mančester se zadužio još 170.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.05.20. | 13:47

Podignut kredit za pojačanja...

Pre nekoliko dana Mančester Junajted izašao je u javnost s podacima o svom finansijskom stanju. Ispostavilo se da su usled korona-krize dugovi jednog od najmoćnijih klubova na svetu ozbiljno narasli i da trenutno iznose blizu POLA MILIJARDE evra. Tom prilikom Ed Vudvord saopštio je da postoji mogućnost da klub podigne kredit kako bi mogao normalno da isfunkcioniše na letnjoj pijaci. Danas se to i dogodilo.

Kako javlja agencija Rojters Junajted je danas uzeo pozamicu od Bank of America u iznosu od 150.000.000 funti, iliti blizu 170.000.000 evra. U tekstu se navodi da su Đavoli dodatni novac "pribavili iz predostrožnosti", međutim od ranije je poznato da će ta sredstva biti uložena u pojačanja.

Izabrane vesti

I Mančester Junajted i svi ostali klubovi Premijer lige pretrpeli su velike gubitke zbog prekida sezone, pre svega jer su izgubili pravo na zaradu od TV prava koja čine najveći segment u finansiranju premijerligaša. Iz te perspektive deluje suludo da klub ulazi u još veće dugove, međutim računica je u ovom slučaju jasna - Mančester mora da se vrati u Ligu šampiona kako bi sanirao dugove. A bez ozbiljnog tima nema Lige šampiona.

Dakle, rizik.

Prema ugovoru sa bankom Englezi će kredit morati da vrate do aprila 2025. godine.

Podsećanja radi, prva meta Junajteda u predstojećem prelaznom roku biće Džejdon Sančo. Mladi Englez briljira u dresu Borusije iz Dortmunda već dve sezone i želja je mnogih klubova, ali Milioneri nisu laki pregovarači. Cenu su postavili na 130.000.000 i za sada ne posustaju.


tagovi

Premijer liga

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara