Najnovije vesti
Vesti Republika Srpska
SPREČENO KRIJUMČARENJE MIGRANATA Vozač pobegao, policija u Zvorniku traga za njim

SPREČENO KRIJUMČARENJE MIGRANATA Vozač pobegao, policija u Zvorniku traga za njim

Pripadnici Jedinice granične policije Zvornik, 27. maja iza ponoći, sprečili su krijumčarenje pet osoba afroazijskog porekla.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija

Krijumčarenje je otkriveno tokom nadzora državne granice na lokalitetu Pilica na području opštine Zvornik, prenosi Srpskainfo.

Prilikom zaustavljanja vozila Subaru, nemačkih tablica, u kojem su se nalazili ilegalni migranti, vozač i migranti su izašli iz vozila i udaljili se u pravcu naselja Pilica, gde su ih stigli policijski službenici ove jedinice i pripadnici specijalnog tima GP BiH angažovani na sprečavanju ilegalnih migracija na ovom području.

Pet ilegalnih migranata je privedeno u službene prostorije JGP Zvornik radi davanja izjava u svojstvu svedoka. U vezu sa ovim krijumčarenjem dovodi se vozač, državljanin državljanin, koji je uspeo pobeći, i za njim se intenzivno traga.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično delo krijumčarenje osoba, o događaju je obavešten tužilac Tužilaštva BiH koji je naložio daljnje poduzimanje mera i radnji u vezi sa navedenim krijumčarenjem. Pripadnici Granične policije BiH nastavljaju raditi na ovom slučaju, prenosi Klix.