Dačić: Srbija posvećena vrednostima Jadransko-jonske inicijative

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić učestvovao je na video-sastanku Jadransko-jonskog saveta Jadransko-jonske inicijative i ministarskom sastanku Strategije Evropske unije za Jadransko-jonski region (EUSAIR) i predstavio rezultate koje je Srbija postigla tokom jednogodišnjeg predsedavanja.

Ivica Dačić je ponovio posvećenost Republike Srbije vrednostima Jadransko-jonske inicijative i pripadajućoj Strategiji.

"Želim još jednom da potvrdim posvećenost Republike Srbije vrednostima Jadransko-jonske inicijative i pripadajuće Strategije, u okviru kojih sprovodimo aktivnosti koje nas, koji još nismo punopravne članice Evropske unije, jačaju na tom putu, a one koje to već jesu čine još boljim mestom za život", poručio je Dačić.

Ministar je istakao i želju Srbije da nastavi da produbljuje saradnju u okviru Jadransko-jonskog regiona, naglasio da smo se tokom predsedavanja oslanjali na iskustva prethodnih predsedavajućih, sarađivali sa budućim predsedavajućim, isto tako oslanjali se na podršku i ekspertizu Stalnog sekretarijata Jadransko-jonske inicijative iz Ankone.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova, Dačić je, takođe, predstavio i planove za dalje aktivno učešće Srbije u Jadransko-jonskoj inicijativi i EUSAIR, posebno imajući u vidu da i nakon okončanja svog predsedavanja Srbija ostaje deo "Predsedavajuće Trojke".

Sastanku su, kopredsedavali su ministar Dačić i ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović, i njime je okončano jednogodišnje predsedavanje Republike Srbije Jadransko-jonskoj inicijativi i Strategiji EU za Jadransko-jonski region.

Nakon Srbije predsedavanje Jadransko-jonskoj inicijativi i EUSAIR, 1. juna 2020. godine, preuzima Republika Slovenija.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво