Najnovije vesti
Vesti Politika
Vučić o KiM: Ni o čemu se ne razgovara, nema nikakvih predloga, osim što "NAZIREM ŠTA BI VOLELI"

Vučić o KiM: Ni o čemu se ne razgovara, nema nikakvih predloga, osim što "NAZIREM ŠTA BI VOLELI"

Kao što znate, sam Ričard Grenel je demantovao priču o tome da je septembar rok za rešenje kosovskog problema.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Aleksandar Vučić, Smederevska Palanka Foto: Tanjug / youtube
Aleksandar Vučić, Smederevska Palanka

- Naš posao nije jednostavan, morate da budete odgovorni, da čuvate naš narod na KiM, da obezbedimo snabdevanje za prodavnice, da plate svima stižu redovno, da funkcionišu zdravstvene ustanove... Ovih drugih priča sam se toliko i naslušao, da ne znam više šta da govorim - rekao je Vučić.

Istakao je d anema nikakvih najava, da se ni o čemu ne razgovara, i da ne zna ko "tamo u Prištini sa kim razgovara, ko ne, ko je protiv, ko je za", istakavši da je "čudan neki sistem", i da ništa ne razume.

Pročitajte još

Takođe, osvrnuo se i na najavu prištinskih vlasti o uvođenju recipročnih mera za Srbiju, koje bi na snagu mogle da stupe početkom juna.

- Ne znam čime nam prete. Trudim se da svakog dana čujem poruke iz Prištine, razumem šta žele, da gradimo pristojne odnose... Ali, da bismo imali normalnu trgovinu, moramo da čuvamo mir i stabilnost - rekao je on.

Kako je istakao, ne mogu da "pohvatam" šta tamo rade jedni, šta drugi, jer je stvar njihovog političkog sukoba.

Ističe da nikakav predlog ne postoji, da nema šta da prenese, osim što "nazirem šta je to što bi voleli".

- Albanci ne bi bili presrećni, ali bi bili neuporedivo srećniji od Srba, ali nisam siguran kako to misle da izvedu - rekao je Vučić.

On je kazao i da je pažljivo analizirao zajedničko pismo nemačkog i francuskog ministra spoljnih poslova u vezi sa KiM, dodavši da bi po tom pitanju imao šta da kaže, ali da će im to reći uživo.

Ministri su, inače, pozvali na hitno obnavljanje dijalog Beograda i Prištine radi postizanja pravno obavezujućeg sporazuma.

Nabavka medicinske opreme

Govoreći o nabavkama medicinske opreme tokom vanrednog stanja, on je rekao da podstiče državne organe da to bude što pre.

- Da izađu sa tim, i koliko smo novca i brige potrošili i uložili za građane Srbije - naveo je on, istakavši da na političkoj sceni postoje oni koji su "navikli da pljačkaju na sekundama".

Valjda, kako kaže, "polaze od sebe, jer su navikli da to rade, pa misle da svi to rade".

Na pitanje o protestima koje najavljuje Udruženje reka Stare planine, predsednik Srbije kaže da će dati sve od sebe da vidi o čemu se radi kada je reč o toj temi.

- Daću sve od sebe da vidim u kojoj je fazi, i da nakon izbora vidimo o čemu se radi. Što se tiče protesta, navikao sam i da protestuju, i da se razvaljuju ograde - naveo je on.

Pročitajte još

Bez obzira na to, kaže, tema je važna, kao što je važno i da se uskladimo sa evropskim propisima...

- Čim se formira novi parlament, uveren sam da će to biti jedna od najvažnijih tema - istakao je Vučić.

On je danas prisustvovao ceremoniji postavljanja kamena temeljca budućeg postrojenja južnokorejske kompanije "Kjungšin kejbl" u Smederevskoj Palanci, koja proizvodi auto-delove.

Investicija je vredna više od 20 miliona evra, podrazumeva izgradnju postrojenja u industrijskoj zoni Guberaš, u kojem će postupno biti zaposleno između 700 i 1.000 radnika. Početak proizvodnje se očekuje tokom 2021. godine.