Izvor: B92

Ono što mnoge, koji ipak odluče da letuju izvan granica Srbije, interesuje je šta će se desiti ako se ispostavi da se neko zarazi u hotelu u kojem borave tokom letovanja.

Kada je reč o Hrvatskoj tu dilemu donekle je rešila direktorka Klinike za infektivne bolesti "Dr Fran Mihaljević" Alemka Markotić. Ona je gostujući na RTL rekla da i u Hrvatskoj polako dolazi do popuštanja mera koje su uvedene nakon izbijanja pandemije koronavirusa, te je objasnila da li će se zatvoriti hotel u slučaju da oboli neko od gostiju.

Ona je naime, na pitanje da li ceo hotel morati u karantin, ako se utvrdi da je jedan gost pozitivan, odgovorila odrično.

"Neko mora čoveka da pregleda, epidemiolozi moraju da uzmu njegove podatke i vide njegove kontakte i kretanja, da li ljudi koji su bili s njim u kontaktu imali distancu, higijenske, mere zaštitu i slično. I potom će se doneti odluka šta je potrebnod a se uradi u takvom objektu", kazala je Markotić te dodala da se takva situacija može dogoditi, ali da veruje da će epidemiološke službe znati na njih da odreaguju, prenosi 24sata.hr.

"A i mi infektolozi uspešno lečiti ljude", dodala je.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.