Ljajić: Neće valjati ako se uđe u spiralu mera i kontramera, treba spustiti loptu

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić izjavio je danas da će svi u regionu trpeti štete ukoliko se posle odluke Crne Gore da od 1. juna ne otvori granice za državljane Srbije, uđe u spiralu mera i kontramera.
Ljajić: Neće valjati ako se uđe u spiralu mera i kontramera, treba spustiti loptu
Foto: 021.rs
Ljajić je za RTS rekao da ne vidi ekonomsku logiku u toj odluci Podgorice i dodao da je i epidemiološka situacija u regionu takva da omogućava olakšan prelaz granica.
 
"Crna Gora ima interes da ima najbolje moguće odnose sa Srbijom, ako ništa drugo zbog velikog broja naših turista koji letuju tamo a Srbija izvozi i više od 750 miliona evra robe u Crnu Goru, posebno u letnjim mesecima", kazao je ministar.
 
Komentarišući izjavu ambasadora Crne Gore u Beogradu da odluka nije konačna, Ljajić je rekao da se nada da će od 1. juna i državljani Srbije moći da putuju u Crnu Goru "kao što je i Srbija otvorila granice za sve putnike".
 
"Svi bi trebalo da spuste loptu i da uđu u proces dogovaranja i rešavanja otvorenih pitanja. Treba da se vratimo na teren ekonomije i interesa a interes Srbije je da ima najbolje moguće odnose sa svima u regionu", dodao je Ljajić.
  • Ivica

    27.05.2020 14:33
    Treba da im spustimo loptu....jednom za svagda, dokle bre više da nas prave majmunima, dođu ovde provode se, studiraju i onda kad se vrate pljuju po nama...jednostavno...tražili ste državu izvolite, vređa nas vaša država, mi reagujemo isto...čist posao...duga ljubav...
  • Slavija

    27.05.2020 12:18
    Spuštamo njemu loptu od 90ih, dok anulira sve srpsko u Crnoj Gori. Čovek radi po zadatku. Neće sponzori njega pustiti niz vodu. Ako popusti, izgubiće vlast. Ako izgubi vlast odgovaraće pred italijanskim ili neki drugim sudovima.
  • spustite loptu

    27.05.2020 12:02
    Ako treba spustiti loptu, spustite je, umesto što ste baš na dan ove izjave upravo vi uveli kontramere.
    Matrica ponašanja ove vlasti je konstantno/svakodnevno pronalaženje nekog spoljnog neprijatelja, od kojeg nas ta vlast kao brani, a istovremeno radi šta hoće i bogati se.

    Lista dosadašnjih neprijatelja: Zapad, države koje su priznale Kosovo, Soroš/Šoroš, Mađarska (niste valjda zaboravili protesne note 2015. godine upućene Mađarskoj?), Bugarska, Makedonija (zbog nekog tamo manastira), Crna Gora, Kosovo, Albanija, Federacija BiH, Hrvatska, Tanja Fajon, Freedom House, pojedini europarlamentarci, SAD...

    Od suseda samo sa Rumunijom još nije bio neki sukob, ali ako treba, biće.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.