Trener Borusije Lusijan Favr (©Reuters)
Trener Borusije Lusijan Favr (©Reuters)

Favru odbrojani dani u Dortmundu

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.05.20. | 08:41

Borusija opet menja trenera...

Borusija Dortmund od odlaska Jirgena Klopa ne može da pronađe trenera s kojim će vezati tri sezone. Nije uspelo sa Tomasom Tuhelom, nije uspelo sa Peterom Bošom i Peterom Štegerom. Neće uspeti ni sa Lusijanom Favrom.

Tako barem tvrdi novinar Kikera Tomas Heneke u svojoj današnjoj kolumni čija je suštinska poruka da su dani švajcarskog stručnjaka na klupi Milionera odbrojani. Poraz od Bajerna u sinoćnjem Der Klasikeru (0:1) znači i definitivan oproštaj od borbe za titulu, Bavarci su otišli na ogromnih plus sedam šest kola pre kraja, što je u ligi poput nemačke i u trci sa rivalom kakav je rekordni šampion čini nemoguću misiju.

Izabrane vesti

"Bajern je izvanredne Borusijine individualce stavio pod kontrolu. Domaći igrači grešili su u ključnim trenucima utakmice. Sada imamo "krater" između dva tima, to više nije samo razlika u bodovima. Osma vezana titula smeška se Bajernu kao zrela voćka na drvetu"...

..."U Dortmundu će biti rasprave o spornom trenutku kada je Boateng igrao rukom u svom šesnaestercu. Sudija Tobijas Štiler naći će se na udaru, jer penal je zaista mogao da promeni tok utakmice. Ali mnogo više raspravljaće se o sudbini trenera Favrea. Titula je bila cilj ove sezone i sinoć je izgubljena šansa da se do tog cilja dođe. Švajcarac ima ugovor na još godinu dana, međutim niko u ovom trenutku ne bi prihvatio okladu da će trener ostati i za narednu sezonu. Postoje ozbiljni pokazatelji da su Favrovi dani odbrojani", stoji u kolumni Tomasa Henekea.

Bez obzira na izgubljenu bitku za titulu Dortmund mora maksimalno ozbiljno da odigra do kraja i da overi plasman u Ligu šampiona. Milioneri trenutno imaju samo četrii boda više od petoplasiranog Bajer Leverkuzena...


tagovi

Lusijan Favr

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara