Balkan Magazin

Crnogorska avio kompanija: Nenadana odluka Beograda ne ruši naše planove

Crnogorska avio-kompanija „Montenegro erlajns“ (MA) saopštila je, povodom odluke srpskog Direktorata civilnog vazduhoplovstva da joj uskrati dozvolu za sletanje na beogradski aerodrom „Nikola Tesla“, da Srbija svakako ostaje deo saobraćajnih planova MA.

– Bez obzira na ovu nenadanu odluku Beograda, Srbija svakako ostaje deo saobraćajnih planova Montenegro Airlinesa i pokušaćemo da damo doprinos da se posledice kovida 19, u ekonomskim smislu, što pre saniraju – navodi se u saopštenju crnogorske kompanije koje je preneo portal CDM.

Iz crnogrske kompanije poručuju da im predstoji borba za što brže i kvalitetnije povezivanje Crne Gore avio-linijama prema svim evropskim destinacijama i da „industrija u kojoj posluju ne bi trebalo da zavisi od političkih odluka“.

Avionima crnogorskog avio-prevoznika Montenegro erlajna biće uskraćena dozvola za sletanje na beogradski aerodorom „Nikola Tesla“, potvrđeno je ranije Tanjugu u Direktoratu civilnog vazduhoplovstva (DCV).

Vlada u Podgorici u ponedeljak je saopštila da je odlučila da od 1. juna otvori granice sa nizom zemalja, ali su one ostale zatvorene za Srbiju i Republiku Srpsku.

Montenegro erlajns je ranije najavio da se sprema za obnavljanje komercijalnih letova, a da će prvi letovi biti ka Beogradu.

DCV je, međutim, odlučio da uskrati dozvole crnogorskom avioprevozniku, a u obrazloženju odluke, kako navodi Blic, koji je prvi nezvanično objavio vest o zabrani sletanja za Montenegro erlajns, navedeno je da je odlukom vlade u Podgorici narušen princip reciprociteta u kretanju putnika između dve države.

Dok je Vučiću Đukanovića, a Đukanoviću Vučića, fotelje su im bezbedne

Izvor: Sputnjik

Čitajte Luftiku na Google vestima

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

201 Shares
201 Shares
Share via
Copy link