©Reuters
©Reuters

NAJAVA DANA (sreda, 27. maj): Nemci pod skenerom, plus Česi i Mađari na blic

Vreme čitanja: 4min | sre. 27.05.20. | 08:11

Pregled najjačih mečeva dana je pred vama

RB LAJPCIG – HERTA, 18.30

Izabrane vesti

(Fudbal, Nemačka 1)

Na Red Bul areni, Lajpcig se ne da još od oktobarskih 0:2 koje im je smestio Lion u drugom kolu grupne faze Lige šampiona. Dovoljno za strepnju Herte koja je na istom mestu pre nešto više od godinu dana primila pet golova. U novembru su kao domaćini od istog rivala poraženi sa 2:4, pa sa kladilačke strane još treba dodati da je ovaj par izuzetno izdašan na igru na golove kojih po difoltu, još od 2017. godine ima u izobilju. Posle RB Lajpcigovih 0:5 u Majncu, razume se da se očekuje nastavak ove tradicije tma Julijana Nagelsmana.

AUGZBURG – PADERBORN, 20.30

(Fudbal, Nemačka 1)

Svi se vade na zlosrećnom Paderbornu, pa bi isto odgovaralo i Augzburgu koji je mračnu seriju od pet poraza, s jednim remijem prekinuo u 27. kolu tako što je savladao Šalke s 0:3. Međutim, lakih bodova protiv Paderborna od Fortune i Hofenhajma koji su odvučeni put X ishoda, izgleda da više nema. Augzburg će morati da zapne, baš kao i u novembru kada je ovaj tim dobio poslednji meč para tek s minimalcem zarađenim golom Filipa Maksa u 41. minutu utakmice.

FORTUNA D. – ŠALKE, 20.30

(Fudbal, Nemačka 1)

Izbaciti iz glave Šalkeovo osmo mesto na tabeli, pa realno razmisliti zbog čega ovaj tim nije slavio u nizu od osam utakmica! To je osnova validne kladilačke procene, uz zapamćene poslednje poraze od Dortmunda (4:0), kao i Augzburga (0:3). Fortuna se na tabeli znatno lošije kotira, ali je poslednja dva okršaja u postpandemijskom periodu rešila remi ishodima. Dakle, šansa za povoljan ishod domaćina postoji, jer ozbiljnijih kadrovskih problema nema, uz šta valja reći da je na poslednjem susretu para konačan rezultat 3:3, nastavio niz od tri utakmice u 2019. godini na kojima su rivali zaokružili 4+ igre.

HOFENHAJM – KELN, 20.30

(Fudbal, Nemačka 1)

Kramarić je pod znakom pitanja zbog povrede, a Hofenhajm u škripcu zbog posta dugog osam bundesligaških utakmica bez pobede. Keln ima dva GG4+ remija s Majncom i Fortunom, pa može da se nada nekoj vajdi pritiv rivala koji ih je u novembru savladao sa 1:2. Recimo da bi zbog kadrovskih postava u ovom slučaju mogli biti svedoci tvrde, verovatno egal utakmice. To ne mora da znači i malo golova, jer ako pogledamo statistiku para, uočljivo je da 0-2 igra na njih nije odošla 0-2 igra.

UNION BERLIN – MAJNC, 20.30

(Fudbal, Nemačka 1)

Kvalitet nije upitan! Tanki su i jedni i drugi, a Union Berlin u sosu koji broji tri vezana poraza, uz velika pražnjenja prilikom odbrane od moćnog Bajerna i Herte koja im je na sramotu dala čak četiri gola. Majnc je s Kelnom remizirao, da bi mu RB Lajpcig zatim dao pet golova. Statistika ni jednima ni drugima ne obećava ništa, pa u duelu loših s lošima možemo očekivati ravnopravnu borbu, koju je Union Berlin u poslednjem zajedničkom susretu 11. kola dobio sa 2:3.

BOHUM – KIL, 18.30

(Fudbal, Nemačka 2)

Statistički, taktički, zapravo fudbalski ovi timovi imaju tendenciju da odigraju egal utakmicu. Kil je nakon pauze odigrao dva 4+ meča, remizirajući s Regenzburgom, a zatim savladavši Štutgart sa 3:2. Bohum takođe ima pobedu i poraz, ali i kompleks od Kila koga nisu savladali još od daleke 2002. godine. Pošto su konačno sposobni da budu ravnopravni takmaci, možda je vreme da tu lošu tradiciju konačno preseku.

ST. PAULI – HAJDENHAJM, 18.30

(Fudbal, Nemačka 2)

Koliko je realna, odnosno nerealna četvrta pozicija Hajdenhajma naspram forme tima, vidi se na primeru njihovog poraza od 12. Bohuma, na koga se nadovezala minimalna pobeda nad Vehenom. Čini se da je igra za bodove 11. Sankt Paulija u ovom slučaju moguća, ali ne i sasvim izvesno izvodljiva ukoliko se uzme u obzir da ih je Dramštat u poslednjem kolu savladao sa 4:0. Zato treba očekivati zanimljiv meč, svakako uz saznanje da je Hajdenhajm tradicionalno bolji, te da istorijski u njihovom slučaju samo jednom nije ostvarena pobeda tima u svojstvu domaćina.

BOHEMIANS 1905 – TEPLICE, 18.00

(Fudbal, Češka 1)

Sastav Teplica je desetkovan povredama. Šest igrača van stroja, za Bohemians je pravi blagoslov u odbrani 11. mesta na tabeli od ekipe koja takođe ima 27 bodova. Moglo bi ovo domaćinstvo da bude njihova šansa za osvetu minimalnog poraza na meču 11. kola koji je odigran koncem septembra. S obzirom da Bohemians jako dobro stoji na svojoj travi, jasno je da trener tima iz Praga ne razmišlja o nepovoljnom ishodu utakmice. 

SPARTA PRAG – PLZENJ, 20.00

(Fudbal, Češka 1)

Sparta je sem rezultatskim suočena i sa kadrovskim problemima. To je za Plzenj idealno okruženje za osvajanje novih bodova kako bi se održao trend uspešne potere za Slavijom koja vodi na tabeli s plus osam bodova. Golovi su u najavi izvesni... Naime, pet pripremnih utakmica Sparte nije prošlo bez 5+ igre, a efikasnosi, ništa manje nije bilo ni na Plzenjovim egzibicijama. Sve ovo ukazuje na meč potencijalno interesantan za tipovanje na kombinacije. 

UJPEŠT – FERENCVAROŠ, 20.00

(Fudbal, Mađarska 1)

Kapa dole Ferencvarošu, a strah Ujpeštu. Domaćin nije dobio takmičarsku, niti bilo kakav meč od februara, pa Ferencvaroš može da se ustremi na pun paket bodova osokoljen poslednjom pobedom nad Debrecinom pri konačnih 2:1. Uz to, Ferencvaroš nije poražen od Ujpešta već pet godina, pa je gotovo neverovatno da će se ta, po njih neslavna statistika promeni. 


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara