STIŽU KNJIGE ZA KNJIŽEVNE SLADOKUSCE: Novi Srđan Valjarević posle 13 godina
Foto: Nemanja Nikolić

Kreće ekspanzija

STIŽU KNJIGE ZA KNJIŽEVNE SLADOKUSCE: Novi Srđan Valjarević posle 13 godina

Pop kultura -

Vredno Datum izlaska, kao i naslov još nisu poznati, ali zato su u prodaji njegova reizdanja dela „Komo“ i „Dnevnik duge zime“

Nova izdanja domaćih pisaca izdavači spremaju za Sajma knjiga u Beogradu, ali neka će izaći i tokom leta, poput Dejana Stojiljkovića, Vladana Matijevića, Ivana Ivanjija ili pesnikinje Radmile Petrović.

Obećanje

Publika najviše iščekuje, posle 13 godina, povratak na književnu scenu Srđana Valjarevića, koji je tokom korone najavio da vredno radi na rukopisu.

- Opet sam na nekom svom novom početku, i promene su uvek dobrodošle, tako sada vidim i ovu saradnju s „Lagunom“. Novi ljudi, novo okruženje, za mene nov način saradnje i rada, i siguran sam da od svega toga može da ispadne samo nešto dobro - izjavio je Srđan Valjarević, koji je na prošlogodišnjem Sajmu najavio za 2020. godinu nov roman.

Stiže i Bačićka

Datum izlaska, kao i naslov novog romana autora knjiga „Džo Frejzer i 49 pesama“, „Komo“, „Dnevnik duge zime“ nisu poznati.

Nove romane najavljuju i Jelena Bačić Alimpić, Vanja Bulić i Dušan Vesić.

Dejan Stojiljković

KNJIGA I PESME INSPIRISANI SRPSKIM SREDNJOVEKOVLJEM

foto: Laguna

Dejan Stojiljković je, nakon rada na seriji „Senke nad Balkanom“, spremio novu knjigu. „Dukat za Lađara“ je svojevrsni nastavak romana „Olujni bedem“ i predstavlja pripovedni most između te knjige i „Učitelja mačevanja“, koji je sledeći u planiranom petoknjižju. Izdanje sadrži i tekstove Dejana Stojiljkovića za pesme inspirisane srpskim srednjovekovljem, koje izvode Dejan Najdanović Najda i njegov bend Deliverance.

Ivan Ivanji

NASTAVAK ROMANA „MILIJARDER“

foto: Stefan Jokić

U biografiji Ivana Ivanjija piše, između ostalog, da je rođen 1929. godine, ali to ga ne sprečava da svaki dan piše. On će svoje fanove obradovati nastavkom kultnog romana „Milijarder“. U delu „Milijarderovi sinovi“ Ivanji ispisuje upečatljivu pripovest o preobražavajućoj sili novca, egzotičnim predelima i putovanjima, koji nam zauvek menjaju život.

Radmila Petrović

NOVA ZBIRKA PESAMA

foto: Privatna Arhiva

Za ljubitelje poezije tu je nova zbirka Radmile Petrović, koju će izdati Zvonko Karanović i mali izdavač „Enklava“. Radmila je odrasla u Stupčevićima kod Arilja. Završila je Ekonomski fakultet u Beogradu. Pobednik je 22. poetskog konkursa „Desanka Maksimović“ za zbirku „Celulozni rokenrol“ (SKZ i Valjevska gimnazija, Valjevo, 2015), a njene pesme su hit na društvenim mrežama.

Vladan Matijević

UZBUDLJIVI TRILER ZA LETO

foto: Laguna

Vernu publiku ima i dobitnik Ninove nagrade Vladan Matijević. On će početkom juna objaviti roman „Sloboda govora“ o izneverenom prijateljstvu, nezdravim vremenima i promašenim ambicijama. Priča o misterioznom nestanku novinara Čomskog i njegovom prijateljstvu od studentskih dana sa kolegom Vladimirom F. čita se kao najuzbudljiviji triler.

foto: printscreen

Kurir.rs/ Ljubomir Radanov Foto: Nemanja Nikolić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track