Ranili su ga, pa zapalili auto i pobegli: Novi detalji pucnjave na vođu kavačkog klana (FOTO+VIDEO)

Novosti online/ S. Đ.

26. 05. 2020. u 21:55

Dvojica napadača teško ranila Radoja Zvicera u obračunu u elitnom delu Kijeva. Posle "sačekuše" zapalili automobil, plamen zahvatio jednog od njih

Ранили су га, па запалили ауто и побегли: Нови детаљи пуцњаве на вођу кавачког клана (ФОТО+ВИДЕО)
Radoje Zvicer, navodni vođa kavačkog kriminalnog klana, teško je ranjen u Kijevu.

To je Novostima potvrđeno iz vrha Uprave policije, a snimak zločina nad njim zabeležile su nadzorne kamere. Novosti saznaju i da je u Zvicera ispaljeno najmanje pet metaka.

On je pogođen u stomak i grudi.

Zvicer je hospitalizovan. Lekari mu se, kako mediji prenose, bore za život.

Dve nepoznate osobe pucale su na Zvicera, a do napada je došlo u blizini elitnog stambenog kompleksa "Novopecerski Lipki" u Dragomirovoj ulici.

Prema prvim informacijama, nepoznati napadači, muškarci starosti između 30 i 45 godina, su zapalili "mercedes smart" automobil koji su navodno vozili, prilikom čega je plamen zahvatio jednog od njih. Potom su pobegli sa lica mesta.

Pokrenuta je policijska akcija Sirena.

Kijevska policija traga za dve muške osobe, od kojih jednu opisuju kao muškarca između 30-45 godina, visine 185 cm koji ima opekotine na licu.

Drugog napadača opisuju kao muškarca izmedu 35 i 40 godina, visine izmedu 175 i 180 cm sa zelenom sportskom kapom, crnom duksericom i belom medicinskom maskom.

Povodom ovog događaja oglasili su se i iz ukrajinske policije. Saopštenjem koje je objavljeno oko 20 časova precizirano je da je gradska policija u 18.20 na specijalnoj liniji 102 dobila dojavu da je ulici Dragomirova došlo do pucnjave.

U saopštenju se dodaje da je povređeni muškarac sa prostrelnom ranom hospitalizovan i da službenici policije na mestu događaja istražuju sve okolnosti zločina.

"Podaci prikupljeni o toj činjenici registrovani su u policijskoj upravi Pečersk. Nakon sprovođenja svih potrebnih prioritetnih istražnih radnji, ovaj događaj će dobiti pravnu kvalifikaciju, piše u saopštenju.

Drugom čoveku "kavačkog klana" Radoju Zviceru crnogorska policija već više od dve godine pokušava da uđe u trag kako bi ga saslušala u više istraga o ubistvima koja su se dogodila tokom rata "škaljarskog" i "kavačkog" klana. On zvanično nije osumnjičen ni za jedan od tih zločina. Iako je bilo operativnih podataka o njegovom kretanju, on je uvek izbegavao hapšenje.

Prilikom hapšenja Maria Miloševića i Strahinje Đakovića u julu 2018. godine u Prištini, kako su tada pisali mediji, sumnja se da je i Zvicer bio u tom gradu, ali da mu je u poslednjem trenutku dojavljeno da se sprema hapšenje, te je on pobegao i nestao sa radara policije.

Kako se ranije pisalo sumnjalo se da je umešan u ubistvo Veselina Vukotića, oca Jovana i Igora Vukotića, koji su iznačeni kao navodne vođe "škaljarskog klana". Crnogorski istražitelji su od samog početka istragu tada usmerili ka "kavačkom klanu". Jedan od razloga za ubistvo je bio navodno osveta za pokušaj ubistva Tamare Zvicer, supruge Radoja Zvicera. Naime, istražitelji su teretili Jovana Vukotića da je 23. maja 2016. iz kola pucao na Zvicerovu, koja je prošla bez ikakvih povreda.






Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)