Zahvaljujući MK grupi: Besplatan odmor za lekare u luksuznim hotelima (VIDEO)

V. N.

26. 05. 2020. u 22:52

Kompanija Miodraga Kostića uručila donaciju ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru. Mogućnost trodnevnog boravka u "Grandu" na Kopaoniku i hotelima "Kempinski" u Portorožu i Savudriji

Захваљујући МК групи: Бесплатан одмор за лекаре у луксузним хотелима (ВИДЕО)

Primopredaja poklona u Ministarstvu zdravlja

NA čelu sa svojim osnivačem i velikim humanistom Miodragom Kostićem, kompanija "MK grupa" daruje besplatan trodnevni odmor za medicinske radnike u Srbiji, Sloveniji i Hrvatskoj. Tokom juna, jula i avgusta, lekari i medicinsko osoblje Klinike za infektivne i tropske bolesti u Beogradu, Kliničkog centra Vojvodine, kovid-bolnica u Ljubljani, Mariboru, Celju, Golniku i Zagrebu moći će da se odmore i relaksiraju u luksuznim hotelima "Grand" na Kopaoniku, "Kempinski palas" u Portorožu i "Kempinski hotel adrijatik" u Savudriji u hrvatskom delu Istre.

Prilikom primopredaje donacije za lekare iz Srbije, ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije dr Zlatibor Lončar je poručio:

- Zahvaljujem "MK grupi" što je na svom radaru imala zdravstvene radnike, i hvala što su im omogućili da se u njihovim objektima oporave od napornog rada, onoga što su uradili i rezultata koje su postigli. Siguran sam da će taj boravak značiti radnicima i da će se dobro oporaviti, a nakon toga vratiti svojim obavezama i nastaviti da brinu o zdravlju naših građana.

Jovan Purar, direktor "MK grupe", rekao je da je pandemija virusa korona pokazala da društvena odgovornost kompanija nije i ne može biti samo izraz njihove dobre volje, već da je to nužnost ako želimo imati humano i odgovorno društvo.

- Upravo sa tom idejom, kompanija "MK grupa" je u toku leta obezbedila besplatan trodnevni odmor za 450 lekara i drugog medicinskog osoblja u svojim hotelima u Srbiji, Sloveniji i Hrvatskoj. Posebno nam je drago što ćemo u našem hotelu "Grand" na Kopaoniku ugostiti 250 zaposlenih Klinike za infektivne i tropske bolesti u Beogradu i Kliničkog centra Vojvodine. Ovo će biti naš mali doprinos u borbi protiv pandemije i istovremeno izraz naše duboke zahvalnosti za najveći teret, koji su u toj borbi upravo podneli lekari i drugo medicinsko osoblje - izjavio je Jovan Purar, direktor "MK grupe".

Goran Stevanović, direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti, pri Kliničkom centru Srbije, pohvalio je ovaj gest pažnje i poštovanja prema medicinskim radnicima.

- Boravak u vašem hotelu značiće zdravstvenim radnicima koji mesecima nisu imali nijedan slobodan dan. Hvala vam što ste prepoznali naš značaj i napore, i našli snage u okviru svojih mogućnosti i na indirektan način dali svoj doprinos u borbi protiv virusa - rekao je docent dr Stevanović, prilikom uručenja vaučera za boravak lekara i medicinskog osoblja Klinike za infektivne i tropske bolesti.

Direktorka Kliničkog centra Vojvodine prof. dr Edita Stokić rekla je da joj je drago što je "MK grupa" odlučila da i oda priznanje medicinskim radnicima i nagradi ih.

- Hvala vam što će zdravstveni radnici u vašem hotelu moći da se odmore i u uz razne aktivnosti koje ovaj hotel pruža pripreme za nove zadatke.

Aleksandar i Miodrag Kostić


PRIKLjUČILI SE NA POČETKU, ODBILI POMOĆ

MIODRAG Kostić, predsednik kompanije "MK grupa", odmah na početku proglašenja vanrednog stanja u zemlji, priključio se borbi protiv virusa kovid 19 ustupanjem smeštajnih kapaciteta hotela u Novom Sadu na korišćenje Institutu za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut". Takođe, "MK grupa" i njene članice su tokom pandemije izdvojile gotovo pola miliona evra za nabavku medicinske opreme i humanitarnih paketa za stanovništo Srbije. Istovremeno, pomenute kompanije su donele odluku da ne koriste mogućnosti koje proizlaze iz uredaba koje je Vlada usvojila za pomoć privredi i time ostavile na raspolaganje pet miliona evra budžetu Republike Srbije. Za obezbeđivanje ovog besplatnog odmora za regionalne lekare izdvojeno je 200.000 evra i ovaj projekat predstavlja krunu svih dosadašnjih aktivnosti koje je "MK grupa" realizovala tokom pandemije izazvane virusom korona.







Pratite nas i putem iOS i android aplikacije