Stopira (©Starsport)
Stopira (©Starsport)

Iznenađenje u Mađarskoj: Fehervar izgubio pehar Marka Nikolića

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.05.20. | 22:44

Daniel Farkaš i Tamaš Takač idu u finale

Branilac trofeja ostao je razoručan. Fehervar je ispustio pehar Kupa Mađarske koji mu je prošle sezone sa mesta šefa struke doneo Marko Nikolić. Ove sezone trofej će promeniti vlasnika, pošto je Mezokevezd usred Stolnog Beograda ili Sekešfehervara napravio veliko iznenađenje i remijem od 2:2 prošao u finale.

Mezokevezd je u prvom meču pred domaćom publikom mogao samo do 1:1 i pretpostavljalo se da će Fehervar na svom terenu – istina bez pomoći publike – relativno lako obezbediti plasman u poslednju rundu takmičenja. Međutim, vrlo brzo je postalo jasno da to baš i neće ići tako lako. U stvari, da neće ići uopšte.

Izabrane vesti

Već u osmom minutu je Budu Zivzivadze doveo goste u vođstvo od 1:0, da bi u 54. Laslo Pekar duplirao prednost trećeplasiranog tima mađarskog šampionata i Fehervaru ostavio samo jednu mogućnost: sve karte u napad.

Problem je taj što je Fehervar morao ranije da krene u napad. Armin Hodžić, bivši igrač Željezničara i zagrebačkog Dinama, čak i Liverpula u kome naravno nije mogao do prvog tima, u 63. minutu je smanjio zaostatak, ali je domaćima predugo trebalo za taj drugi gol. Na kraju ga je u 86. i postigao Stopira, ali veći broj golova u gostima doneo je prevagu Mezokevezdu, pa su u finale otišli bivši igrač subotičkog Spartaka Daniel Farkaš, te Tamaš Takač, nekada napadač OFK Beograda i TSC-a. Takač doduše nije ulazio u igru, dok je Farkaš na teren kročio u 75. minutu i dao doprinos velikom uspehu gostiju.

Dodaćemo još i da je Nemanja Nikolić odigrao ceo meč za Fehervar, ali kasno se njegov tim setio da treba da igra fudbal.


tagovi

Videoton

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara