Igokea bi u Evropu, prijavila se za Fiba Ligu šampiona

Šampion Bosne i Hercegovine i učesnik ABA lige Igokea iz Aleksandrovca najverovatnije će u narednoj sezoni nastupati u najjačem Fibinom klupskom takmičenju - košarkaškoj Ligi šampiona.

Naime, kako se može čuti, rukovodstvo kluba iz Republike Srpske prijaviće se i popuniti sva neophonda dokumenta kako bi u narednoj sezoni igrala u tom, sve jačem evropskom takmičenju.

Osnovni uslov, odnosno da ispunjava sportski kriterijum i da na osnovu plasmana u nacionalnoj ligi zasluži mesto Igokea je ispunila, pošto za razliku od mnogih drugih liga u Evropi Bosna i Hercegovina ima šampiona za sezonu 2019/20, a to je upravo tim iz Laktaša.

Po redovnoj proceduri, Fiba Liga šampiona je poslala formulare za apliciranje svim nacionalnim ligama i federacijama, a ”Igosi” su već kontaktirali ljude iz takmičenja kojim rukovodi ambiciozni Patrik Komninos i dogovor je na pomolu.

Podsetimo, nedavno su tri tima iz Evrokupa prešla u košarkašku Ligu šampiona (Basketball Champions League) - litvanski Ritas, turska Darušafaka i španski Bilbao.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво