26. maj  2020. 22.16  | Izvor: Tanjug

Bez novoobolelih u većinski srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji

KOSOVSKA MITROVICA -

Na teritoriji KiM, u većinski srpskim sredinama, nije registrovan nijedan novi slučaj korona virusa, saopštio je večeras direktor Kancelarije za KiM Vlade Srbije Marko Đurić.

Đurić je na Instagramu, u svom dnevnom izveštaju o korona virusu, podsetio da je od početka pandemije u većinski srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji registrovano 116 slučajeva COVID -19, kao i da je 10 osoba preminulo.

korona, virus, kosovska, mitrovica, kosovo, i, metohija, kim, srbija, 15

"U poslednja 24 časa testirano je 30 lica (do sada testirano 1.530 lica) iz opština Kosovska Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić", rekao je Đurić.

Kancelarija za KiM je, kako je dodao, u opštini Gnjilane nabavila i distribuirala neophodne lekove i hranu građanima.

"U opštini Zvečan svakodnevno obezbeđujemo lekove i hranu građanima. U opštinama Vitina, Obilić, Vučitrn i Istok obezbedili smo i podelili lekove. U opštini Kosovska Kamenica obezbedili smo i podelili lekove za 71 lice i pakete sa hranom i higijenskim sredstvima za socijalno ugrožene porodice", kazao je Đurić.

On je naveo i da je Kancelarija u opštini Leposavić snabdela veći broj porodica osnovnim životnim namirnicama i 179 lica lekovima.

KiM: Još devet slučajeva korona virusa, ukupno 1.047

Na teritoriji KiM registrovano je devet novih slučajeva korona virusa, čime je ukupan broj zaraženih od početka pandemije porastao na 1.047, saopšteno je večeras iz institut za javno zdravlje u Prištini.

Pozitivni slučajevi su slučajevi kontakta iz opština Vučitrn (8) i Gnjilane (1).

Iz instituta navode i da su danas izlečena tri pacijenta, čime je ukupan broj izlečenih porastao na 794, prenelo je Kosovo onlajn.

Na KiM je od početka pandemije registrovano i 30 smrtnih slučajeva povezanih sa korona virusom.

Tagovi