Polomili i bacili 13 zastava: U Bijelom Polju određen pritvor do 30 dana dvojici mladića

M. S.

26. 05. 2020. u 21:32

U Osnovnom sudu u Bijelom Polju posle saslušanja otvorena je istraga i određen pritvor do 30 dana Bogdanu Ćinćuru (20) i Rastku Ćetkoviću (22)

Поломили и бацили 13 застава: У Бијелом Пољу одређен притвор до 30 дана двојици младића

Postupajući po zahtevu osnovnog državnog tužioca, u Osnovnom sudu u Bijelom Polju posle saslušanja otvorena je istraga i određen pritvor do 30 dana Bjelopoljcima Bogdanu Ćinćuru (20) i Rastku Ćetkoviću (22).

Oni se sumnjiče da su počinili krivično delo povrede ugleda države, odnosno da su u noći između petka i subote polomili i bacili 13 državnih zastava, istaknutih na stubovima gradske rasvete na Trgu slobode u Bijelom Polju.

Njih dvojica su kazali na saslušanju da nisu imali nameru da bilo koga povrede niti da poruzi izvrgnu svoju državu, odnosno da zastave posle skidanja nisu cepali niti bacali u kontejner već ih odložili pored stubova, a kao razlog takvog postupka naveli su pijanstvo...

Pritvor im je određen zbog opasnosti da bi mogli ponoviti delo, donosno zbg činjenice da studiraju u Sarajevu, odnosno beogradu. Njihv branilac je iskazao žaljenje određivanjem pritovra, ocenjujući to epilogom medijskog pritisaka koji su usledili sa raznoh strana...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

stolek

27.05.2020. 07:56

Klincima koje lome zastave objave imena a pedofilima i ostaloj gamadi ne.