PROGOVORIO ADVOKAT PEDOFILA EPSTAJNA: Moj klijent se nije ubio, pripremao je strategiju za borbu protiv optužbi (VIDEO)
Foto: Profimedia

novi dokumentarac

PROGOVORIO ADVOKAT PEDOFILA EPSTAJNA: Moj klijent se nije ubio, pripremao je strategiju za borbu protiv optužbi (VIDEO)

Planeta -

Dejvid Šoen, advokat kontroverznog bogataša Džefrija Epstajna koji je bio optužen za pedofiliju, tvrdi da se njegov klijent nije ubio jer je, kako je naveo, pripremao višestruku pravnu i medijski strategiju u borbi protiv optužbi o zlostavljanju i trgovini devojčicama.

Dejvid Šoen, od kog je Epstajn tražio da vodi njegov pravni tim u poslednjim danima, rekao je da je devet dana pre smrti sa Epstajnom imao petočasovni razgovor tokom kojeg su govorili o strategiji, piše Dejli mej. Šoen je rekao da je Epstajn bio "uznemiren i uzbuđen" i da se radovao tome što će skinuti "ljagu sa svog imena".

Kako je naveo, Epstajn je, međutim bio u opasnoj situaciji u zatvoru jer su drugi zatvorenici mogli da ga ucenjuju zbog njegovog bogatstva.

Šoen je govorio u novom dokumentarcu o Epstajnovoj smrti pod nazivom "Ko je ubio Džefrija Epstajna?" koji je premijerno predstavljen danas.

U seriji se postavlja pitanje da li je Epstajn oduzeo sebi život čekajući suđenje za optužbe o pedofiliji, kao što je obdukcija zvanično tvrdila.

Epstajnova smrt podstakla je niz teorija zavere, pošto ga stražari navodno nisu posećivali čitavu noć, a kamere u blizini njegove ćelije nisu radile.

Tajni sudski dokumenti o kontroverznom bogatašu objavljeni su, inače, samo dan pre njegove smrti.

Uloga Klintona i britanskog princa u slučaju "Epstajn"

Među hiljadama stranica dokumenata sa kojih je skinuta oznaka tajnosti su i imena nekih od bogatih i moćnih muškaraca — političara, tajkuna i drugih, koji su optuženi da su zajedno sa Epstajnom seksualno iskorišćavali maloletne devojke, od kojih su najmlađe imale 14 godina.

Bivši američki predsednik Bil Klinton bio je među onima koji su više puta putovali Epstajnovim privatnim avionom, nazvanim "Lolita ekspres". Klinton je priznao da je putovao privatnim avionom nekoliko puta, ali je negirao da zna bilo šta o njegovim seksualnim zločinima. Mediji su ovih dana objavili priču jedne od žrtava koja je spominjala putovanje na kom je bio i Klinton.

U vezu sa Epstajnom dovodi se i britanski princ Endrju, a mediji su pre nekoliko dana objavili navode da su u Epstejnovom dvorcu u Njujorku organizovani sastanci princa Endrjua sa tri mlade žene.

Kurir.rs/Sputnjik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track