Balkan Magazin

Zabranjeno sletanje aviona Montenegro erlajnsa na beogradski aerodorom

Direktorat civilnog vazduhoplovstva je na osnovu reciprociteta doneo meru kojom se zabranjuje sletanje aviona “Montenegro erlajnsa” na beogradski aerodorom “Nikola Tesla”, javili su beogradski mediji, a preneo Mondo.

Prethodno je Vlada Crne Gore donela odluku o otvaranju granica svoje zemlje za čak devet država među kojima nema Srbije.

U obrazloženju ove odluke, u koju je “Blic” imao uvid, stoji da kako je navedena mera i dalje na snazi, državljanima Srbije je onemogućen ulazak u Crnu Goru.

“Nasuprot tome, u skladu sa Odlukom o izmenama i dopunama Odluke o proglašenju bolesti COVID – 19 izazvane virusom SARS-CoV-2 zaraznom bolešću uklonjena su ograničenja za ulazak stranih državljana, uključujući i državljane Crne Gore, u Republiku Srbiju. Imajući navedeno u vidu, princip reciprociteta u kretanju putnika između dve države je ozbiljno narušen, što neposredno utiče na reciprocitet u obavljanju redovnog avio-prevoza iz člana 13. stav 1. Pravilnika o izdavanju odobrenja stranom avio – prevozniku za obavljanje međunarodnom javnog avio-prevoza sa Republikom Srbijom, i to na štetu avio- prevozilaca registrovanih u Republici Srbiji”, navodi se obrazloženju.

“Blic” piše da je na beogradski aerodrom upravo je sleteo jedan avion “Montenegro erlajnsa” sa 115 crnogorakih studenata.Kako odluka Direktorata važi od sutra, studenti će moći da ostanu u Srbiji.

Premijer Crne Gore Duško Marković je izjavio sinoć da će od 1. juna Crna Gora otvoriti granice sa državama u kojima je najviše 25 obolelih od korona virusa na 100.000 stanovnika. Tako će u Crnu Goru od početka idućeg meseca moći da uđu državljani Hrvatske, Slovenije, Austrije, Nemačke, Poljske, Češke, Mađarske, Albanije I Grčke. Srbija nije na listi.

To je izazvalo burne reakcije zvaničnika u Srbiji.

Dok je Vučiću Đukanovića, a Đukanoviću Vučića, fotelje su im bezbedne

Čitajte Luftiku na Google vestima

Redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

69 Shares
Share via
Copy link