Nedoslednost patrijarha Irineja 1

U svom obraćanju narodu 20. maja ove godine patrijarh Irinej je uverljivo predočio sudbinu Srpske pravoslavne crkve i srpskog naroda u Crnoj Gori.

Aktuelna crnogorska vlast po modelu Pavelićeve ustaške Nezavisne Hrvatske planira da sa trećinom srpskog naroda uradi ovo, sa trećinom ono, a sa trećinom tako. On nije eksplicitno kazao kakva je sudbina svake od ove trećine naroda srpskog, ali je sasvim jasno na šta je mislio. Taj ustaški model je više nego znan svima.

Patrijarh Irinej je ipak ostao nedosledan u jednoj stvari: nije rekao gde je planirano da bude taj novi crnogorski Jasenovac, ili ako zna da je već formiran, gde se tačno nalazi.

U spomen-parku Jasenovac u Hrvatskoj bio sam u više navrata. Tamo sam bar dva puta odgledao i dokumentarni film o strahotama koje su ustaše činile. Zato bih zamolio gospodina Irineja da nam u nekom sledećem obraćanju (ali po mogućnosti da to bude što pre) saopšti lokaciju crnogorskog Jasenovca, jer imam neodoljivu potrebu da idem tamo i da se borim za spas tog jadnog naroda.

Ja sam inače poreklom iz Crne Gore, a u Srbiji živim duže od pedeset godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari