Čukarički će ''mnogo teško'' izboriti plasman u Evropu?

Autor: Beta Beta
utorak 26.05.2020.
15:58
Izvor: Beta

Fudbaler Čukaričkog Stefan Šapić rekao je danas da očekuje tešku utakmicu protiv Vojvodine i ocenio da će njegova ekipa teško izboriti plasman u Evropu.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Sezona u Super ligi nastavlja se u petak, posle više od dva meseca pauze zbog pandemije korona virusa, a Čukarički će od 17 časova igrati u Novom Sadu protiv Vojvodine, u utakmici 27. kola.

"Najbitnije je da smo se vratili treninzima, da se situacija normalizuje, da ponovo možemo da se bavimo svojim poslom. Srećni smo što ponovo na terenu i što će se prvenstvo nastaviti, ali nam ne ide na ruku činjenica da će se do kraja igrati još samo četiri kola.

Biće nam mnogo teško da izborimo plasman u Evropu, s obzirom da je TSC trenutno na četvrtoj poziciji, da ima tri boda više i bolji medjusobni skor od nas", rekao je Šapić za klupski sajt.

"Pauza je bila velika, videćemo kakvog je traga ostavila na sve nas. Znamo protiv koga igramo, Vojvodina je ozbiljna ekipa, sa vrlo iskusnim ali i nekolicinom mladih igrača.

Trenutno su treći na tabeli, mogu i do drugog mesta, imaju motiva. Sa Novosađanima uvek vodimo rovovske bitke, često rezultat bude 0:0 ili 1:1", naveo je Šapić.
-
Baner Levandovski

On je rekao da njegova ekipa ne bi bila zadovoljna bodom zbog pozicije na tabeli.

"Očekujem ofanzivnu igru oba tima, ko zna, možda se meč tako otvori i da bude mnogo golova. Vojvodina je u blagoj prednosti, igra na svom stadionu, ali mi se nećemo predavati. Bićemo presrećni ako osvojimo sva tri boda i ostanemo u trci za plasman u Evropu", naveo je Šapić.

Čukarički je peti na tabeli sa 47 bodova, tri manje od četvrtoplasiranog TSC-a, a Vojvodina na trećem mestu ima 55 bodova. Fudbalski savez Srbije odlučio je da se sezona završi posle regularnog dela, bez plej-ofa i plej-auta.

"Gledaćemo samo sebe u preostale četiri runde, pa ćemo videti gde smo na kraju na tabeli. Kao i svi u klubu, nadao sam se takmičenju u plej-ofu, ali ispalo je drugačije. Sad ništa ne možemo da promenimo, moramo da se prilagodimo, da probamo da uzmemo što više bodova, da uradimo sve što je do nas", rekao je Šapić.

Čukarički je poslednji put pobedio na gostovanju 27. oktobra prošle godine protiv Inđije.

"Ispustili smo mnogo bodova, posebno na strani. Pre pauze smo vratili samopouzdanje, vezali nekoliko dobrih igara. Nadam se da ćemo od meča sa Vojvodinom prekinuti loš niz rezultata na strani", dodao je zamenik kapitena Čukaričkog.

Klubove čeka gust raspored, 3. jula igra se četvrtfinale Kupa, u kome će Čukarički biti domaćin Radničkom, a zatim će u prvenstvu dočekati Inđiju.

"Kup je još jedan način da se domognemo Evrope, doduše teži. Svih osam ekipa u tom takmičenju su vrlo dobre. Naša je prednost što meč protiv Radničkog igramo na Banovom brdu, ali znamo da će biti veoma teško", rekao je Šapić.

Baner Haland

Šapić je u Čukaričkom od 2010. godine, rekao je da se nada dobrom transferu, ali da i dalje razmišlja samo o svom klubu.

"Dete sam ovog kluba, ponosno nosim dres Čukaričkog. Normalno je da bih voleo da se okušam u inostranstvu, ali ne znam ni da je bilo neke ponude niti da je bilo interesovanja.

Razmišljam o Čukaričkom, želim da izborimo plasman u Evropu i da na najbolji način završimo sezonu. A što se tiče odlaska, možda je i vreme za tako nešto", naveo je Šapić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke