Dr Radosavljević: Hrkanje je čest razlog razvoda braka, ali ima i gore od toga VIDEO

Prema istraživanjima, hrkanje je jedan od najčešćih razloga koji mogu dovesti do razvoda braka. Čak 25 odsto ljudi u svetu, odnosno dve i po milijarde, hrče!

Zdravlje

Izvor: B92

Utorak, 26.05.2020.

15:36

Dr Radosavljević: Hrkanje je čest razlog razvoda braka, ali ima i gore od toga VIDEO
Foto: Printskrin/TV Prva

Umesto izbacivanja iz sobe, bilo bi pametno da dobro obratite pažnju na hrkanje vašeg partnera.

Statistika kaže da muškarci 2 puta bučnije i češće hrču od žena.

Kako za TV Prvu kaže specijalista za plućne bolesti prim. dr Tatjana Radosavljević, taj monotoni glasni ton hrkanja može da bude problem u zajedničkom životu i to uz manju toleranciju može da bude socijalni problem i razlog za razvod braka. To je bolest koja zahvata mlade ljude.

"Mnogo opasnije je to što 70 odsto pušača vremenom razvije poremećaj koji se zove opstruktivna slip apneja ili prekid disanja u snu. To može dovesti do ozbiljnih srčanih probema, do šlogova, do šećerne bolesti", upozorava dr Radosavljević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: