Gojković razgovarala sa Fajon i Bilčikom o izbornim uslovima 1Foto: Beta/Narodna skupština

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković razgovarala je putem video linka, sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimirom Bilčikom i šefom Delegacije za odnose sa Srbijom Evropskog parlamenta Tanjom Fajon, o aktivnostima koje su preduzete u cilju poboljšanja uslova za održavanje predstojećih parlamentarnih izbora.

Predsednica Skupštine je istakla da je sve što je dogovoreno u tri runde medjustranačkog dijaloga – ispunjeno i da se primenjuje, podsetivši da su donete izmene i dopune zakona, da je završen proces izbora članova REM-a i Nadzornog odbora, a nakon sastanka sa predstavnicima političkih stranaka koje su najavile izlazak na izbore omogućeno je da osim javnih beležnika, potpise birača overavaju i opštinske i gradske uprave.

Gojković je rekla da je već ranije upućen poziv Evropskom parlamentu, kao i parlamentarnim skupštinama Saveta Evrope, OEBS-a i Mediterana da prate izborni proces, saopšteno je iz Skupštine.

Gojković je ukazala da će biti preduzete sve mere tokom izbornog procesa i izbornog dana kako bi se očuvalo zdravlje gradjana.

Šef Delegacije za odnose sa Srbijom Evropskog parlamenta Tanja Fajon, između ostalog je rekla da je važno da se obezbedi i osigura integritet izbornog procesa koji je podjednako važan za same učesnike ali i građane kako bi imali poverenja u izborni proces, kao i da je značajno kredibilo izveštavanje o izbornom procesu, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari