26. maj  2020. 14.02  →  20.13 | Izvor: Tanjug

Region: U Bosni i Hercegovini troje novozaraženih, u Severnoj Makedoniji 16 novoobolelih

SARAJEVO -

U protekla 24 sata u Federaciji BiH testirano je 339 uzoraka na virus korona i registrovana su tri nova slučaja zaraze, saopštio je stručni savetnik za odnose sa javnošću federalnog Ministarstva zdravstva Zlatan Peršić.

Novi slučajevi su, kazao je, u Zeničko-dobojskom i Tuzlanskom kantonu, te Kantonu Sarajevo. Do sada je u FBiH testiran 34.941 uzorak, a kovid-19 je potvrđen kod 1.025 lica, rekao je Peršić novinarima, preneli su federalni mediji.

On je kazao da je od posledica virusa preminulo 38 osoba, 22 muškarca i 16 žena.

Peršić kaže da se može očekivati još novih slučajeva pozitivnih na kovid-19 i smatra da je realno očekivati drugi talas epidemije.

MKD: 16 novoobolelih, ukupno 2.014 zaraženih i 116 žrtava

U Severnoj Makedoniji u proteklih 24 časa zabeleženo je 16 novih slučajeva zaraze virusom Covid -19, čime je ukupni broj obolelih u toj zemlji prešao 2.000, prenosi portal Plusinfo.

Kako je saopštilo makedonsko Ministarstvo zdravlja, u poslednja 24 časa obavljeno je testiranje 314 građana, a najviše obolelih je zabeleženo u Skoplju i Štipu.

Ukupan broj zaraženih od početka pandemije u toj zemlji iznosi 2. 014, od kojih je 116 preminulih, dok je aktivnih slučajeva 445.

Od sutra bez policijskog časa

U Severnoj Makedoniji, posle dva i po meseca, sutra će biti ukinut policijski čas na celoj teritoriji zemlje, koji je bio deo preventivnih mera u borbi protiv pandemije virusa Kovid-19.

Na današnjoj sednici makedonske vlade je odlučeno i da budu otvoreni ugostiteljski objekti od četvrtak, ali uz određene mere predostrožnosti.

Vlada Severne Makedonije je odlučila da ukine državni karantin za lica koja dolaze u tu zemlju i da se ta mera menja sa kućnom samoizolacijom.

Premijer Oliver Spasovski nakon sednice vlade je izjavio da je virus i dalje aktiva i da je obavezno poštovanje mera lične zaštite.

Tagovi
Srodne vesti