Biznis
HRVATI POHRLILI U ŠOPING U SRBIJU "Uštedi se do 100 evra"

HRVATI POHRLILI U ŠOPING U SRBIJU "Uštedi se do 100 evra"

S popuštanjem mera Srbija je otvorila granicu, a brojni Slavonci nisu čekali i pohrlili su po osnovne namirnice u jeftinije srpske trgovine. Pogotovo zato što mogu da uđu u našu zemlju samo s ličnom kartom i, najvažnije od svega, bez obvezne samoizolacije.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Penzioneri kupovina Foto: Dragan Kujundžić / Tanjug
Penzioneri kupovina

Milan iz Osijeka rekao je za televiziju RTL da nije imao problema prilikom prelaska granice, dobili su uputstva kako treba da se ponašaju i to je to. Slavonci koji prelaze granicu odlaze u Bogojevo gde se u obližnjoj trgovini najčešće kupuje duvan koji je u Hrvatskoj za trećinu skuplji, a po osobi u Hrvatsku se može uneti boks što za mnoge znači značajnu uštedu, piše Večernji list.

Foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija

S obzirom na pandemiju, ipak je došlo do nekih promena. Naime, u trgovinu može da se uđe samo s maskom.

"S obzirom na prošli put, pre korone, evo, pivo je nešto vrlo malo poskupelo. Uspem da nešto uštedim", rekao je Milan, dok njegova sugrađanka navodi kako je moguće uštedeti oko 300-400 kuna po odlasku. Na granici još uvek nema gužve i čeka se svega 15-ak minuta, kako kažu oni koji se odlučuju na put u Srbiju i tamo kupuju hrvatske proizvode.

Pročitajte još

"Uvek kupujemo hrvatsko u Srbiji jer je puno povoljnije i mislim da sam uštedeo oko 100 evra", rekao je Relja.

Kad se vrate u Hrvatsku, dobijaju SMS poruku s uputstvom da ako sumnjaju na zarazu kontaktiraju centar 112 kao i letak koji uručuje carinik na kom piše da se smanje kontakti s drugim osobama narednih 14 dana.