26. maj  2020. 13.19  →  27. maj  2020. 19.20 | Izvor: RTV (Zorana Bogdanović)

Otkazana manifestacija "Bečej noću"

BEČEJ -

Četvrto izdanje manifestacije "Bečej noću", koje je planirano za 20. jun, neće biti održano iz bezbednosnih razloga i zabrane okupljanja većeg broja ljudi. Ipak, manifestacija će ove godine biti skromno obeležena, poručuju iz Opštine Bečej.

video icon

Trg oslobođenja u Bečeju, na žalost mnogih, ovog juna neće ugostiti više hiljada ljudi, kao ni regionalne muzičke zvezde.

"Brinemo o zdravlju građana Bečeja. To nam je mnogo bitnije od bilo kakve manifestacije u opštini Bečej. Realno je da manifestacija bude održana sledeće godine, a ne u septembru, kao što su bili neki od predloga. Mislim da bi to izvitoperilo ono što smo radili, nije suština poruke koju u junu šaljemo građanima Bečeja i svim posetiocima, a to je početak leta u Bečeju", Dragan Tošić, predsednik opštine Bečej.

Ove godine "Bečej noću" biće simbolično obeležen podelom 1.000 majica sa simbolima festivala, dok je ispaljivanje grandioznog vatrometa sa krova nekadašnje robne kuće predviđeno 13. juna u 22 časa.

Predstavićemo "Bečej noću" sa vatrometom i majicama koje ćemo podeliti Bečejcima i pozvati ih da naredne godine u junu dođu na trg. Tada će "Bečej noću" biti organizovan i u petak i u subotu", kaže Tošić.

"Bečej noću" je jedina manifestacija na teritoriji opštine Bečej koja se ne finansira iz budžeta opštine, već isključivo iz donacija privrednog sektora i konkursa viših nivoa vlasti.

Tagovi