"Ne smem da odem na svoje imanje, Albanci zapretili da će me ubiti"

Povratnik Đorđije Đorović rekao je da su mu na imanju prišla dva Albanca i zapretili mu da će ga ubiti ako ga vide na njegovom imaju u selu Drenovčić kod Kline.

Izvor: B92, RTS

Utorak, 26.05.2020.

13:04

Foto: EPA Kushtrim Ternava

On je za RTS rekao da su se Albanci pojavili juče ispred njegove kuće i zapretili mu.

"Šta tražiš ti ovde, ima da ubijem i kuče i tebe, ako te sledeći put budem video ovde", preneo je Đorović pretnju, kako kaže, krupnijeg Albanca.

Đorović ne zna ko je Albanac koji mu je pretio, ali poznaje drugog koji je bio sa njim, a radi se o komšiji čije je stado ovaca bilo na njegovom imanju.

Pretnju je prijavio najpre Kforu, a onda je kasno uveče stigla i policija.

Ispričao je šta mu se dogodilo i preneo da više ne sme da ode do svog imanja.

"Ne znam šta me tamo čeka. Ne poznajem osobu koja mi je pretila i nisam siguran da neće nešto da preduzme", sa oprezom priča Đorović.

Ne zna šta može da bude povod za pretnju, ali pretpostavlja da je imanje u pitanju i namera da ga komšije bespravno koriste.

U Drenovčiću osim njega nema više Srba, a od pre tri godine otkako se vratio, u selu obrađuje oko 20 hektara svoje i zemlju svojih stričeva i ujaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: