Vučić sutra na polaganju kamena temeljca za fabriku kompanije Kjungšin

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće sutra postavljanju kamena temeljca budućeg postrojenja kompanije "Kjungšin kejbl" u Smederevskoj Palanci.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 26.05.2020.

09:04

Vučić sutra na polaganju kamena temeljca za fabriku kompanije Kjungšin
Foto: Depositphotos, Tzido

Ceremonija u industrijskoj zoni Guberaš počeće u 11 sati, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

Kako su za B92.net potvrdili iz Razvojne agencije Srbije, investicija kompanije Kjunšin u Srbiji, tačnije u Smederevskoj Palanci, vredna je oko 20 miliona evra, i ima u planu zapošljavanje čak 700 ljudi. Reč je o projektu koji će svoju proizvodnju bazirati na kreiranju elektronskih komponenti za automobile. Prema planu kompanije, fabrika bi trebalo da počne sa proizvodnjom u 2021. godini

Kompanija Kjungšin (Kyungshin Cables) proizvodi elektronske komponente za automobilsku industriju, za neke od najpoznatijih svetskih proizvođača, Hjundaj, Kija, Folksvagen, Ford, Volvo, BMW, GM i druge.

U planu je da u Srbiji, tačnije u Smederevskoj Palanci, proizvode visokonaponske i električne delove integrisane u baterije za električna vozila. Shodno poslovnom planu kompanije, proizvodi će biti 100 odsto namenjeni izvozu i to proizvođačima automobila - OEM, ali i proizvođačima litijum-jonskih baterija kao što su LG Chem, SK Innovation i Samsung SDI.

Za sada su, prema informacijama iz kompanije, ugovoreni poslovi sa dobavljačima baterija LG Chem i SK Innovation, koji treba da budu isporučeni Dajmleru, Folksvagenu i Renou.

Simboličnom polaganju kamena temeljca proizvodnog pogona prisustvovaće, osim predsednika Aleksandra Vučića i generalni direktor Kjungšin kejbl Jurop Jae-Keun Seo, ambasador Republike Koreje u Srbiji Hjong-ćan Če i predsednik opštine Smederevska Palanka Nikola Vučen

Kompanija Kjungšin kejbl u Južnoj Koreji se razvija od 1974. godine, a filijala u Srbiji osnovana je početkom marta ove godine. Imaju fabrike u Kini, Meksiku, SAD i Poljskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: