U sredu protest kolektiva osnovne škole u Kisaču zbog izbora v.d. direktorke

Protest Sindikata prosvetnih radnika Osnovne škole "Ljudovit Štur" održaće se u sredu, 27. maja, u Kisaču.
Okupljanje je najavljeno za 9 časova, ispred Kulturnog centra Kisača u Slovačkoj 22. 
 
Na ovaj način kolektiv škole želi da iskaže nezadovoljstvo zbog postavljanja v.d. direktorke škole "po političkoj liniji i stranačkog zapošljavanja" i traži imenovanje direktora kojeg je kolektiv podržao.
 
Podsetimo, kako je 021 ranije pisao (opširnije OVDE), za v.d. direktorku škole proglašena je Ana Leginj, i to zbog podrške Nacionalnog saveta, dok je dosadašnja direktorka Ana Vozar imala glasove Nastavničkog veća, Školskog odbora i Saveta roditelja. 
  • kari cvetkovic

    27.05.2020 09:04
    bice ok
    Napred nasiii.....
  • Lala

    27.05.2020 07:26
    Pa zar se kvalitet bivše direktorke ne osporava isticanjem činjenice da je član SPS-a?!
  • Ovdašnji

    26.05.2020 21:32
    Šta je bitno
    Ako je prethodna direktorka zaista član SPS-a to je njena stvar.Ali ovde je pitanje da li je bila dobar direktor ili je bila partijski poslušnik.Sudeći po stavu roditelja i Školskog odbora bila je dobar direktor a po stavu Pokrajinskog sekretara nije jer verovatno SNS ima svoju kombinaciju.U suštini jeste partijsko prepucavanje i nadgornjavanje.Ipak valjda je najbitnije da li je bila dobar i pošten direktor a ne iz koje je stranke.Da ne budemo licemeri.U svakom sistemu ne samo u Srbiji direktori državnih škola su bili iz reda članova neke od partija koje su bile na vlasti.Tako je bilo u vreme SFRJ ali i u vreme Miloševića,Đinđića a tako je i sada.Naravno da je bolje i poštenije da su direktori nestranačke ličnosti jer onda ne bi morale da slušaju svoju partiju i ne bi bili oterani ako odbiju poslušnost svojoj partiji ili koalicionom partneru te partije.Mislim da se u ovom slučaju pokušava osporiti kvalitet bivše direktorke samo isticanjem činjenice da je član SPS-a a ne činjenicama koje bi eventualno osporile njene ljudske i profesionalne kvalitete.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.